Check Point zvyšuje úroveň zabezpečení aplikací na webu

[Tisková zpráva] Praha, 29. května 2005 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, dnes uvedl na trh novou verzi bezpečnostního nástroje Check Point Integrity Clientless Security 4.0, který umožňuje správcům podnikových sítí vyřešit problém nechráněných osobních počítačů, nad kterými nemají přímou kontrolu.

Integrity Clientless Security 4.0 nabízí ochranu při přístupu k webovým aplikacím na Apache a IIS serverech a zároveň odstraňuje riziko ztráty citlivých dat z koncové stanice prostřednictvím keyloggerů či trojských koňů. Šíře nabízených funkcí a snadnost konfigurace, kterou Integrity Clientless Security 4.0 nabízí, nemá v tuto chvíli na trhu konkurenci. Integrity Clientless Security 4.0 se aktivuje při přístupu uživatele na chráněnou webovou stránku a automaticky se instaluje s minimálními nároky na výkon počítače a šířku přenosového pásma.

Charakteristika řešení

• Ochrana před keyloggery – Integrity Clientless Security 4.0 podporuje pokročilé metody heuristické analýzy pro spolehlivé odhalení nástrojů pro záznam stisknutých kláves a blokuje jejich činnost.
  • Zajištění důvěrnosti dat – Připojení k zabezpečenému zdroji informací vyvolá vytvoření virtuálního pracovního prostoru „Secure Workspace“, v jehož rámci jsou všechna data chráněna šifrováním. Integrity Clientless Security 4.0 tak chrání data před různými typy spyware a zároveň zabraňuje kopírování těchto dat na USB zařízení a další paměťová média. Po ukončení relace dochází k automatickému odstranění chráněného obsahu.
  • Vynucení bezpečnostních pravidel – Přihlášení k podnikové síti je pro zajištění její bezpečnosti vázáno na kontrolu dodržování bezpečnostních pravidel. Integrity Clientless Security 4.0 umožňuje kontrolu aktualizace antivirového systému, aplikace dostupných oprav operačního systému a splnění dalších podmínek před udělením přístupu k chráněné podnikové síti.

Zajištění uživatelského pohodlí – Modulární struktura umožňuje nasadit pouze některé typy ochrany a snížit tak celkovou velikost. Například banka může z celého portfolia služeb Integrity Clientless Security nabídnout uživatelům svého internetového bankovnictví pouze ochranu proti keyloggerům, protože zabránění odposlechu uživatelského jména a hesla postačí pro zajištění důvěrnosti transakce.

Cena a dostupnost
Systém Integrity Clientless Security 4.0 je dispozici okamžitě všem zákazníkům společnosti Check Point. Cena systému začíná na 20 USD za uživatelskou licenci. Integrity Clientless Security 4.0 může být také využita ve spolupráci s produktem Check Point Connectra pro bezpečné a snadné nasazení SSL VPN řešení. podrobnější informace o produktech Check Point Integrity a Check Point Connectra navštivte prosím http://www.chec­kpoint.com/.

Vitalia.cz: Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: Velká cena v Abú Dhabí: 131 ti­síc diváků

Velká cena v Abú Dhabí: 131 ti­síc diváků

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life