Technický chod Internetové videopůjčovny Topfun bude zabezpečovat KIT Digital.

1. 6. 2010

[Tisková zpráva] Internetová videopůjčovna Topfun sděluje, že její správu a další vývoj přebírá pod svá křídla společnost KIT digital Czech a.s.. Kit digital bude mimo jiné s rostoucím zájmem o služby Topfun zabezpečovat služby CDN, což znamená, že celková zátěž bude rozložena po celé internetové síti v ČR a SK. Připravuje se také implementace DRM do přehrávače Silverlight. Všechny tyto a další změny uživatelé pocítí ve větším pohodlí využívání služeb Topfun. KIT digital je společnost, která se úzce specializuje na distribuci videa přes internet. Její profesionální přístup a zkušenosti jsou pro Topfun jasným signálem, že KIT digital je ideáním partnerem pro další vývoj VOD Topfun.

Společnost Divida s.r.o. je provozovatelem služby virtuální videopůjčovny Topfun. Služby Topfun jsou dostupné prostřednictvím veřejné sítě internet na teritoriu České a Slovenské republiky již od 15.6.2006. Do dnešního dne Topfun uzavřel smlouvy o dodávkách filmového obsahu s 36 producenty a distribučními společnostmi. Jedná se především o poskytovatele filmů nezávislých studií a také lokální tvorby. Patří zde například společnost Ateliéry Bonton Zlín, Help Film, Pragofilm, Whisconti, T.H.A., Jakubiskofilm, Metropolitanfilm, Biograf Jana Svěráka, Bontonfilm, MidoFilm, SilverScrean a mnoho dalších. V nabídce je mnoho filmových titulů všech žánrů – od animovaných pořadů pro nejmenší až po erotické programy pro dospělé. Filmy jsou nabízeny v kvalitě obrazu od 640×480 pix, 750×576 pix a nejnovější tituly pak distribuujeme v rozlišení 1024×720 pix, což je základní úroveň HD. Mezi další partnery Topfun také patří CentrumHolding a.s., CSFD.cz. Česko-slovenská filmová databáze, která je největší filmová databáze v tomto teritoriu, společnost RIO Media, poskytující služby Topfun prostřednictvím IPTV sítě.

Jedním z nejdůležitějších kroků vývoje služeb Topfun je příprava nasazení filmů majors studií. Výsledkem bude plnohodnotná alternativa klasické kamenné videopůjčovny s širokou nabídkou filmů. Po nasazení těchto studií – Paramount, Sony pictures, Warner, Disney, Universal a Fox bude každý rok na službě Topfun uvedeno více jak 150 filmových novinek – především megahitů těchto studií a dále velké rozšíření filmové knihovny o více jak 500 filmů. Tým Topfun je přesvědčen, že tato služba se díky stále se rozšiřující nabídce filmů a také díky novým formám odbytových kanálů a strategickým partnerům stane trendovou, moderní a hlavně žádanou formou filmové zábavy. Topfun připravuje rozšíření svých služeb i na další teritoria jako je Maďarsko, Polsko, Rumunsko, Chorvatsko. Topfun díky spolupráci se strategickými partnery postupně přechází z beta do ostrého provozu.

Více novinek o nabízených službách se zákazníci mohou dozvědět na webu www.topfun.cz v sekci Tiskové zprávy: http://www.top­fun.cz/tiskove-zpravy

Stručné informace o KIT digital Inc.
Společnost KIT digital (NASDAQ: KITD) je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu a poskytování video obsahu (video-on-demand) prostřednictvím protokolu IP. KIT VX one, komplexní softwarová platforma společnosti, umožňuje firmám získávat, spravovat a distribuovat video obsah na tři obrazovky dnešního světa („3–screen“): počítače, mobilní zařízení a televize IPTV. Využití technologie VX one zahrnuje práci s video obsahem od komerčních aplikací až po firemní využití, včetně firemních komunikací, řízení lidských zdrojů, školení, zabezpečení a sledování. Zákaznická základna společnosti KIT digital čítá přes 1000 firemních zákazníků ve více než 30 zemích, včetně společností The Associated Press, Česká televize, Best Buy, Bristol-Myers Squibb, Disney-ABC, General Motors, Google, IMG Worldwide, Intel, McDonald’s, News Corp, Telefónica, Ministerstvo obrany USA, Verizon či Vodafone. Společnost KIT digital má své ústředí v Praze a hlavní pobočky v Atlantě, Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Londýně, Melbourne, New Yorku, Stockholmu a Torontu. (Více informací naleznete na www.kitd.com.)

Lupa.cz: Avast, Jirká Král i DVTV, Kdo vyhrál Křišťálovou Lupu?

Avast, Jirká Král i DVTV, Kdo vyhrál Křišťálovou Lupu?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!