Cisco a BMC Software uzavřely strategickou alianci pro cloudová řešení

10. 12. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 8. prosince 2010 – Společnosti Cisco a BMC Software vytvořily strategickou alianci zaměřenou na vývoj nových řešení cloud computingu pro rozsáhlé systémy s mnoha uživateli. V rámci aliance sjednotily plány pro vývoj produktů a technologickou architekturu s cílem nabídnout zákazníkům kompletní řadu řešení, která zjednoduší a zautomatizují poskytování služeb cloudu. Prvním výsledkem spolupráce je integrovaná platforma Cloud Delivery Platform, která pomáhá poskytovatelům cloudu snadno nasadit end-to-end služby na integrované infrastruktuře datových center.

„Cisco a BMC Software sdílejí v oblasti cloud computingu společnou vizi. Naším cílem je nabízet řešení, která naplno využijí možnosti moderních integrovaných datových center a zároveň budou klást co nejmenší nároky na obsluhu,“ řekla Padmasree Warrior, Chief Technology Officer společnosti Cisco.

Cisco přispívá  do aliance svým know how v oblasti služeb Cisco IP sítí a technologie unified computing a svými zkušenostmi s největšími světovými poskytovateli internetových služeb. BMC díky dlouholetému vedoucímu postavení v oblasti Business Service Management přináší inovativní softwarová řešení, která dynamicky reagují na změny potřeb v oblasti cloudových a IT služeb.

V návaznosti na jejich stávající spo­lečná řešení bu­de Cisco také  prodávat řešení Service Assurance and Compliance od BMC jako doplněk pro Unified Computing System. Integrovaná platforma Cloud Delivery Platform pomáhá automatizovat proces nastavení a poskytování cloudových služeb a zjednodušuje manuální obsluhu systému.

„Díky integrované platformě Cloud Delivery Platform získáme nástroje pro optimalizaci a správu služeb Telefónica Cloud Services a také zcela novou úroveň automatizace cloudových služeb. Ta je nezbytná, abychom mohli pohotově reagovat na požadavky našich zákazníků v reálném čase. Nejvíce z toho budou těžit naši zákazníci, protože tyto technologie zjednodušují požadavky na provoz a zvyšují celkovou úroveň služeb," řekl Jose Luis Gamo, vedoucí Cloud Vertical Business Unit společnosti Telefónica.

Nové společné  řešení propojuje softwarový nástroj Cloud LifeCycle Management (CLM) společnosti BMC s řešeními Cisco pro síťové, výpočetní a storage služby v datových centrech. Integrovaný systém je určen pro provoz v rozsáhlých privátních, veřejných i hybridních cloudových prostředích. Poskytovatelům služeb přináší výhody v podobě vyšší efektivity, kvality a rychlejšího zavádění nových služeb.

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Lupa.cz: Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem