Cisco představilo bezpečnostní řešení pro sítě bez hranic

26. 3. 2010

[Tisková zpráva] Zaměstnancům umožní bezpečný přístup k firemní síti bez ohledu na zařízení

San Jose, USA, 24. března 2010 – Společnost Cisco představila nové bezpečnostní řešení Cisco AnyConnect Secure Mobility Solution pro svou architekturu sítí bez hranic (Borderless Networks). Mobilním zaměstnancům umožní jednoduchý a vysoce zabezpečený přístup k podnikovým aplikacím a datům bez ohledu na zařízení, které si vyberou. Organizacím současně umožní snadno řídit bezpečnostní rizika v rámci dnešních rozptýlených sítí. Riziko, že bude člověk vystaven kybernetickému útoku, se podle poslední bezpečnostní studie společnosti Cisco jen loni zvýšilo o 57 procent.

"S tím, jak stále více zaměstnanců tráví pracovní dobu mimo kancelář a potřebují se připojit k podnikové síti před své smartphony nebo laptopy, se mění i požadavky organizací na bezpečnost. Hledají proto řešení, které nebude omezovat jejich produktivitu, současně však ochrání síť před hackery, malware a dalšími hrozbami. Balanci mezi těmito potřebami přináší právě nově řešení,“ uvedl Tom Gillis, vice president a ředitel obchodní divize Security Technology ve společnosti Cisco.

Řešení Cisco AnyConnect Secure Mobility Solution v sobě zahrnuje tři komponenty: Cisco AnyConnect Secure Mobility Client pro vysoce zabezpečenou konektivitu, Cisco IronPort Web Security Appliance pro nastavování a prosazování bezpečnostních politik a firewally řady Cisco ASA Series.

Do budoucna se toto řešení plánuje rozšířit například o hybridní prosazování politik s využitím zařízení Cisco IronPort S-Series nebo o bezpečnost v prostředí cloudu s využitím řešení Cisco ScanSafe. Kombinací koncových zařízení, sítě a cloudu v jednom poskytne řešení organizacím vysokou flexibilitu a rozšiřitelnost.

Vedle nového řešení rozšířilo Cisco rovněž funkčnost své technologie Cisco TrustSec, která organizacím umožňuje zavádět bezpečnostní politiky napříč všemi přístupovými technologiemi, ať už jde o drátové, bezdrátové nebo virtuální privátní sítě. Tato technologie je nově dostupná i pro portfolio Catalyst 3560/3750. Nedávno představené switche řady Catalyst 3560/3750-X Series navíc obsahují jako vůbec první na trhu standard 802.1a/e (MACsec) pro šifrovaný přenos dat mezi switchem a klientem.

Řešení Cisco AnyConnect Secure Mobility Solution a rozšíření funkčnosti Cisco TrustSec jsou prvními konkrétními kroky v rámci nově ohlášené architektury Cisco Secure Borderless Network. Jejím cílem je poskytnout organizacím větší bezpečnost zaměřením se na čtyři kritické oblasti. Patří mezi ně koncové body pro pevný i mobilní přístup, internetové rozhraní, datová centra a řízení politik.

Nová architektura je reakcí na rostoucí hrozby ze strany hackerů, malware a dalších hrozeb. Riziko, že bude člověk vystaven kybernetickému útoku, se podle poslední bezpečnostní studie společnosti Cisco jen loni zvýšilo o 57 procent. Podle indexu Global Adversary Resource Market Share (ARMS) Race, který Cisco pro účely studie sestavilo pro sledování úrovně zdrojů pod nepřátelskou kontrolou po celém světě, bylo v roce 2009 na celém světě kompromitovaných okolo 5 až 10 procent osobních počítačů.

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Děti patří tomu, kdo je porodil?

Děti patří tomu, kdo je porodil?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: 5 přírodních tipů na bolest v krku

5 přírodních tipů na bolest v krku