Cisco dokončuje akvizici společnosti Tandberg

[Tisková zpráva] Integrované portfolio telepresenčních řešení podpoří nové způsoby firemní spolupráce

San Jose, USA, 19. dubna 2010 – Společnost Cisco dnes oznámila dokončení své dobrovolné nabídky na převzetí norského výrobce videokomunikačních řešení Tandberg. Současně zahájila akvizici zbývajících akcií, po které se dnes po skončení obchodování stane jediným podílníkem společnosti. Celkově tak Cisco za převzetí společnosti Tandberg zaplatí částku přibližně 19 miliard norských korun, což představuje zhruba 3,3 miliardy amerických dolarů. Řešení a produkty firmy Tandberg se stávají součástí portfolia Cisco pro firemní spolupráci.

„Dnešek je důležitým krokem pro naše zákazníky na cestě k novým způsobům spolupráce. Věříme, že telepresence, nová generace ve videokonferencích, podpoří spolu s již existujícími řešení Cisco nové způsoby firemní spolupráce, kdy bude moci každý a odkudkoliv efektivně komunikovat s kolegy, zákazníky či partnery prostřednictvím videa,“ prohlásil Marthin De Beer, senior viceprezident divize Emerging Technologies Business Group ve společnosti Cisco.

Kompletní produktová nabídka Tandberg se s dokončením akvizice stává součástí portfolia Cisco TelePresence a bývalý ředitel společnosti Fredrik Halvorsen se ujímá jako senior vice prezident vedení nově vzniklé divize TelePresence Technology Group spadající pod Marthina De Beera. Nová divize zahrnuje tři plně integrované oblasti, které se budou zaměřovat na koncová zařízení, infrastrukturu a cloudové služby.

Koncová zařízení zahrnují různá řešení pro firemní spolupráci a komunikaci na dálku od víceúčelových či virtuálních místností TelePresence po osobní klienty na počítačích. Cisco se zavázalo, že celému portfoliu zajistí interoperabilitu se systémy a aplikacemi třetích stran, mimo jiné Microsoft Office Communicatorem.

Integrovaná infrastruktura obou společností zahrnuje nabídky a služby umožňující zákazníkům používat nástroje pro firemní spolupráci mezi jakýmikoliv zařízeními v rámci jedné firmy i mezi různými organizacemi. Současně přináší rozsáhlé možnosti správy a plánování nebo balíček služeb pro pokročilé nahrávání, streamování, transkripci a další možnosti pro práci s videem.

Cisco také přichází s různými možnostmi a službami kolem samotných implementací. Patří mezi ně různé možnosti od řízených služeb od předních světových poskytovatelů až po hostované služby či cloudové aplikace. Díky nim si mohou zákazníci vybrat správný mix možností s ohledem na koncové uživatele, umístění nebo připojení.

V souvislosti s podporou zařízení telepresence od různých dodavatelů Cisco uvedlo, že plánuje převést svůj Telepresence Interoperability Protocol (TIP), který nyní poskytuje ve formě licence, na International Multimedia Teleconferencing Consortium (IMTC) nebo jiný nezávislý útvar. Zákazníkům to přinese lepší ochranu stávajících investic a flexibilní možnosti pro investování do nových forem firemní spolupráce.

Cisco také oznámilo, že kvůli lepší podpoře mezi zařízeními telepresence spouští projekt TIP Open Source a do prvního července letošního roku zveřejní knihovny zdrojových kódů TIP. Do dnešního dne si TIP licencovalo devět dodavatelů videokonferencí a telepresencí.

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu