Cisco představilo nový router s kapacitou 322 terabitů

12. 3. 2010

[Tisková zpráva] Nástupce platformy Cisco CRS-1 urychlí nástup internetu nové generace

San Jose, USA, 10. března 2010 – Společnost Cisco včera v noci představila novou směrovací platformu Cisco CRS-3 Carrier Routing System, která zajišťuje datovou propustnost až 322 terabitů za sekundu. Jde o trojnásobek oproti předchůdci Cisco CRS-1 a více než dvanáctkrát vyšší přenosovou kapacitu v porovnání s konkurenčními produkty. Nová platforma Cisco CRS-3 přinese přeměnu širokopásmové komunikace a celého zábavního průmyslu – zprostředkuje atraktivní zážitky uživatelům, poskytne nové příležitosti k ziskům pro poskytovatele služeb i sofistikované způsoby spolupráce ve firemním prostředí.

„Příchod nové generace internetu je v naší režii a jsme přesvědčeni, že Cisco bude hrát klíčovou roli pro společnosti poskytující služby, aby byly schopny nabízet zákazníkům video, mobilní aplikace nebo služby datových center v prostředí cloudu,“ uvedl Pankaj Patel, senior viceprezident a ředitel divize Service Provider Business ve společnosti Cisco. „Router CRS-3 má nejlepší předpoklady navázat na CRS-1 a stát se jakousi vlajkovou lodí budoucnosti. To znamená položit základy pro svět inteligentních a vysoce vyspělých širokopásmových sí­tí.“

Cisco CRS-3 zajišťuje datovou propustnost až 322 terabitů za sekundu. Uvedená přenosová kapacita by umožnila například stáhnout mnohamilionovou sbírku tištěných dokumentů a knih nacházejících se v americké Knihovně Kongresu za dobu jen málo přesahující jednu vteřinu. Každý muž, žena či dítě v Číně by mohli současně uskutečnit videohovor a všechny filmy, které kdy vznikly, by za ideálních podmínek byly přenášeny méně než čtyři minuty.

Platforma Cisco CRS-3 Carrier Routing System umožňuje jednotné poskytování internetových služeb i služeb v prostředí cloudu, a to díky využití IP sítí nové generace (Internet Protocol Next-Generation Networks, IP NGN) a nejmodernějších datových center. Přináší rovněž výrazné možnosti úspory nákladů včetně ochrany investic pro téměř 5000 routerů CRS-1 rozmístěných po celém světě. Celkové investice společnosti Cisco do rodiny produktů Cisco CRS dosáhly výše 1,6 miliardy dolarů.

Společnost AT&T, jedna z největších světových telekomunikačních firem, nedávno úspěšně vyzkoušela router Cisco CRS-3 v rámci praktického testování technologie 100gigabitové páteřní sítě, které se poprvé na světě uskutečnilo v síti AT&T mezi městy New Orleans a Miami. Díky využití této technologie dokáže telekomunikační společnost výrazně rozšířit nabídku pokročilých fixních i mobilních služeb pro své zákazníky.

„Vstupujeme do další fáze globální komunikace zahrnující i rozvoj služeb a aplikací v oblasti zábavy, jež vyžadují novou sadu internetových síťových technologií,“ prohlásil Keith Cambron, prezident a generální ředitel AT&T Labs. „Naše společnost zaznamenala v loňském roce 40procentní nárůst provozu ve své síti oproti roku předchozímu a tento trend pokračuje i letos. Řídíme nejrozsáhlejší datovou síť na světě a úzká spolupráce s firmou Cisco včetně využití platformy CRS-3 nám v tom významně pomáhá.“

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC