Cisco předvedlo řešení založené na architektuře IMS pro konvergenci pevných a mobilních sítí v IP NGN

13. 2. 2006

[Tisková zpráva] Řešení Cisco Service Exchange Framework pro IMS demonstruje bezproblémovou lokalizaci, roaming a převod spojení s dostupností na jednom telefonním čísle (single number reach) mezi WiFi a mobilní sítí.

Cisco Worldwide Analyst Conference – Společnost Cisco Systems úspěšně předvedla širokému publiku finančních a oborových analytiků konvergenci pevné a mobilní sítě (FMC – Fixed-Mobile Convergence). V oboru špičková ukázka předvedla Cisco SEF (Service Exchange Framework), vrstvu řízení služeb IP NGN (IP Next-Generation Network) podporující jak služby založené na architektuře IMS (IP Multimedia Subsystem), tak služby mimo IMS. SEF umožní operátorům rychlé nasazení hlasových, video a datových služeb, takže mohou zvýšit obrat a zlepšit vztahy se zákazníky.

Živá ukázka předvedla bezproblémovou lokalizaci, roaming a převod hlasových hovorů mezi WiFi a mobilní sítí s využitím duálního telefonu (WiFi + GSM) s jedním telefonním číslem. Tato schopnost, která je použitelná i pro datové a video služby, umožní operátorům poskytovat multimediální služby na různých klientských zařízeních a udržet kontinuitu služby a kvalitu (QoS) v různých přístupových sítích pro uživatele v práci, doma nebo na cestách. Inteligentní síť může dynamicky dodávat tyto služby přes nejefektivnější a nejkvalitnější síť bez toho, že by uživatelé museli cokoli udělat nebo si jen všimli, že došlo ke změně. To vede k větší spokojenosti uživatelů a vyšší loajálnosti zákazníků.

„Souhra dostupnosti hlasových a multimediálních služeb prostřednictvím více přístupových sítí, protokolů a platforem je komplikovaná a vyžadovala schopnosti nové generace vrstvy řízení služeb,“ řekl Joe McGarvey, hlavní analytik společnosti Current Analysis. „Úspěšnou demonstrací FMC Cisco indikuje, že je připraveno dodávat operátorům řešení, která budou potřebovat, aby uspěli v prostředí, kde se konkurenti snaží odlišit se nabízenými službami.“

Při ukázce byly použity klíčové komponenty Cisco Service Exchange Framework včetně platformy Cisco Call Session Control Platform (Cisco implementace IMS CSCF), softswitche Cisco BTS10200, vysokokapacitní hlasové brány Cisco MGX 8880 a systému Cisco PGW2200 Media Gateway Controller. S důrazem na interoperabilitu různých síťových a signalizačních protokolů (včetně SIP, GSM, MAP, MGCP a WiFi) bylo předvedeno, jak řešení Cisco zajišťuje odpovídající kvalitu služby (QoS) v libovolné síti a zároveň vyhovuje požadavkům na vynucení pravidel provozu definovaných operátorem. Předvedená infrastruktura je navržena nejen pro podporu FMC hlasových služeb, ale ve spojení s mobilními sítěmi třetí generace také pro video a datové služby.

Prezentace navíc demonstrovala interoperabilitu založenou na standardech mezi Cisco Service Exchange Framework a zařízeními od partnerů společnosti Cisco, včetně firem Apertio, HP a SIPquest.

„Service Exchange Framework umožní operátorům zpřístupnit konvergenci pevné a mobilní sítě pro jakoukoli službu, odkdudkoli a kdykoli,“ řekl Mike Volpi, senior vice president Cisco Routing and Service Provider Technology Group. „Těšíme se, že budeme pokračovat v inovacích a vedení oboru ve všech aspektech konvergence sítí, služeb a aplikací, zatímco se snažíme pomáhat našim zákazníkům dosahovat větších úspěchů.“

Více informací o řešeních Cisco Service Exchange Framework pro IMS naleznete na webových stránkách Cisco http://www.cis­co.com/go/ipngn4.

O společnosti Cisco Systems
Cisco Systems, Inc., (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým leaderem v internetových sítích. Informace o společnosti lze najít na http://www.cis­co.com. Nejčerstvější zprávy jsou vystaveny na adrese http://newsro­om.cisco.com.

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU