Cisco reaguje na změny ve světě bezpečnosti uvedením nové technologie context-aware

27. 2. 2011

[Tisková zpráva] Praha, 24. února 2011 – Společnost Cisco reaguje na rychle se měnící požadavky v oblasti bezpečnosti firemní komunikace a představuje inovovanou technologii zabezpečení context-aware. Modernizovaná context-aware technologie je nezávislá na infrastruktuře a, na rozdíl od klasických přístupů, vyhodnocuje nejen standardní údaje o komunikaci, ale také její širší kontext. Je možné zpracovat informace o uživateli, použitém zařízení či roli v systému a aplikovat na základě těchto informací přesnější bezpečností pravidla. Zabezpečovací systémy tak mohou pružně reagovat na aktuální kontext komunikace, což je v éře mobilních služeb, cloud technologií a „borderless“ sítí stále obtížnější.

Cisco uvádí novou distribuovanou bezpečnostní ar­chitekturu pro společné  řízení bezpeč­nostních prvků stávajících sítí, která  rozšiřuje jejich možnosti díky context-aware pravidlům –  ať jde o firewally, proxy či prevenci narušení. Tyto detekční  prvky nové generace jsou zcela nezávislé na fyzické infrastruktuře a mohou být nasazeny jako cloud služby, nezávislé moduly či jako rozšíření pro klasická síťová zařízení. Díky context-aware přístupu mohou pracovat s konkrétními daty o uživatelích a jejich oprávněních bez ohledu na použitou konektivitu, geografické umístění či koncové zařízení. Řízení přístupu i bezpečnost firemních dat se tak posouvají na další úroveň, s dosud jen těžko dosažitelnou flexibilitou. Cisco přináší řešení, které je schopné pružně reagovat na rychle se měnící požadavky dnešních sítí.

Hlavní  novinky

• Cisco® SecureX Architecture, bezpečnostní architektura nové generace zahrnuje mimo jiné:
  • Bezpečnostní context-aware elementy, které mohou být nasazeny nezávisle na fyzické infrastruktuře
  • Nový jazyk pro definování bezpečnostních pravidel s využitím kontextových informací
  • Inovovaný Cisco AnyConnect umožňující zabezpečené spojení libovolných zařízení
  • Cisco Security Intelligence Operations – cloudová služba poskytující globální kontext komunikace a informace o hrozbách
  • Rozšiřitelné API (application programming interface) umožňující integraci řešení třetích stran

• Nové  možnosti context-aware přístupu v Cisco Adaptive Security Appliance (ASA): Řešení Cisco ASA bude brzy jako první pracovat s firewallem a bezpečnostními pravidly založenými na kontextu komunikace. ASA spojuje lokální kontext (za použití Cisco TrustSec), globální údaje (díky Cisco Security Intelligence Operations) a mobilní identifikaci (AnyConnect), díky čemuž umožní definovat efektivní bezpečnostní politiku, získat lepší přehled o síťovém provozu a výrazně posílit zabezpečení firemní komunikace. ASA bude umět pracovat s informacemi o uživatelích, jejich pozici ve firmě, použitém zařízení, geografické lokaci, či jejich aktuálním zařazení.

• Cisco AnyConnect Client Telemetry pro Cisco Security Intelligence Operations – novinka v AnyConnect 3.0 rozšiřuje stávající databázi 700 000 zařízení a síťových prvků o client-based identifikaci v reálném čase. Díky využití telemetrie stávajících služeb společnosti Cisco je k dispozici přes 150 milionů unikátních identifikátorů, umožňujících účinně odhalovat potenciální hrozby a narušení bezpečnosti.

Cisco AnyConnect 3.0 nyní podporuje také cloud služby Cisco IronPortTM Web Security Appliances a Cisco ScanSafe, což umožňuje využívat hybridní zabezpečovací mechanismy a politiky pro mobilní koncová zařízení.

Další informace naleznete zde: http://newsro­om.cisco.com/dlls/20­11/prod_021611­.html

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu