Cisco Systems ohlásila hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí a celý fiskální rok 2007

[Tisková zpráva] SAN JOSE, Kalifornie, 9. srpna 2007 — Společnost Cisco Systems, Inc., celosvětový leader na trhu sítí, které mění způsob, jakým se lidé spojují, komunikují a spolupracují, ohlásila své hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí a celý fiskální rok 2007, uzavřené k 28. červenci 2007.

Čistý prodej za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2007 dosáhl 9,4 mld. USD, což je ve srovnání s 8,0 mld. za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2006 nárůst o 18,1 procenta.

Čistý příjem za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2007 podle pravidel GAAP (generally accepted accounting principles) dosáhl 1,9 mld. USD (0,31 USD na akcii), což je ve srovnání s 1,5 mld. USD (0,25 USD na akci) za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2006 nárůst o 25,0 (24,0) procent.

Čistý příjem za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2007 nepočítaný podle GAAP dosáhl 2,3 mld. USD (0,36 USD na akcii), což je ve srovnání s 1,9 mld. USD (0,30 USD na akcii) za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2006 nárůst o 21,2 (20,0) procenta.

Čistý prodej za celý fiskální rok 2007 dosáhl 34,9 mld. USD, což je ve srovnání s 28,5 mld. USD za fiskální rok 2006 nárůst o 22,6 procenta.

Čistý příjem za celý fiskální rok 2007 podle GAAP dosáhl 7,3 mld. USD (1,17 USD na akcii), což je ve srovnání s 5,6 mld. USD (0,89 USD na akcii) za fiskální rok 2006 nárůst o 31,4 (31,5) procenta.

Čistý příjem za celý fiskální rok 2007 nepočítaný podle GAAP dosáhl 8,4 mld. USD (1,34 USD na akcii), což je ve srovnání s 6,9 mld. USD (1,10 USD na akcii) za fiskální rok 2006 nárůst o 21,6 (21,8) procent.

„Společnost Cisco zažila další rekordní čtvrtletí se skvělými výsledky všech svých divizí a oddělení,“ řekl John Chambers, předseda řídicí rady a CEO Cisco Systems. „Výkony se opět opíraly o naše vyvážené portfolio produktů, služeb, regionů a zákaznických segmentů – a také o naši schopnost zachytit a využít klíčové posuny na trzích.

„Věříme, že v následujícím fiskálním roce vstoupíme do nové éry počítačových sítí, kterou definujeme jako druhou fázi internetu. Očekáváme, že motorem této fáze budou technologie pro spolupráci a pro Web 2.0, a věříme, že tato fáze se pro podniky stane tržním trendem se stále rostoucím vlivem. Technologie pro spolupráci již přetvořily téměř každou oblast našeho vlastního podnikání a vytvořily potenciál pro výrazný růst produktivity a efektivity. Věříme, že tento nový model umožní společnosti Cisco rozpoznat tržní příležitosti, zaměřit se na ně a ovládnout je mnohem efektivněji než kdykoli v naší historii.“

O společnosti Cisco Systems
Cisco Systems, Inc., (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým leaderem v internetových sítích. Informace o společnosti lze najít na http://www.cis­co.com. Nejčerstvější zprávy jsou vystaveny na adrese http://newsro­om.cisco.com. Zařízení Cisco je v Evropě dodáváno společností Cisco Systems International BV, stoprocentně vlastněnou pobočkou Cisco Systems, Inc.

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU