Citrix Branch Repeater dramaticky zrychluje virtualizované aplikace a zároveň snižuje náklady na IT

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika, 9. února 2009 – Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS), světový lídr v oblasti infrastruktury pro poskytování aplikací, představil Citrix® Branch Repeater™ 5, klíčovou součást rodiny produktů Citrix Delivery Center™, která urychluje poskytování virtualizovaných aplikací uživatelům na firemních pobočkách. Mnohé firmy již dosáhly významných úspor nákladů díky centralizaci svých aplikací a desktopů v datových centrech s využitím virtualizace.

Nyní chtějí přejít do další fáze konsolidace IT – konsolidace serverů, které poskytují potřebné služby ve firemních pobočkách. Uživatelé ve vzdálených místech jsou však často nespokojeni s nižším výkonem při práci s aplikacemi, tisku a přenosu souborů. Branch Repeater 5 urychluje poskytování virtualizovaných aplikací pomocí optimalizace relací všech uživatelů v rámci pobočky a technologií HDX™ IntelliCache a HDX Broadcast pro XenApp™ (www.citrix.com/HDX).

Optimalizace práce více uživatelů pomocí HDX IntelliCache a HDX Broadcast
Zrychlením doručování aplikací na pobočku (branch) přináší Branch Repeater vzdáleným uživatelům výhody komfortního multimediálního pracovního prostředí (High-Definition Experience). Urychluje spouštění aplikací, tisk a přenosy souborů pomocí komprese, odstranění duplicit (deduplikace), lokálního ukládání aplikací (branch staging) a řízení priority přenosu pro všechny pobočkové pracovníky a aplikace včetně XenApp. Pomocí HDX IntelliCache pro XenApp zajišťuje Branch Repeater funkce branch staging pro streamované aplikace a branch caching pro hostované aplikace. HDX Broadcast umožňuje adaptivní orchestraci s XenApp pomocí sledování stavu sítě a provozu v reálném čase a dynamické optimalizace doručování dat pro různé uživatele a aplikace. Branch Repeater dokáže sám optimalizovat poskytování nativních, hostovaných a streamovaných aplikací a pomáhá tak firmám urychlit provádění konsolidace IT a zároveň poskytovat komfortní uživatelské prostředí svým zaměstnancům.

Přináší XenApp až čtyřnásobnému počtu vzdálených uživatelů při stejné šířce pásma
Díky HDX IntelliCache a HDX Broadcast pro XenApp přináší Branch Repeater další vylepšení, která umožňují firmám snížit provozní i investiční výdaje, a přitom poskytovat uživatelům na pobočkách výkonné pracovní prostředí. Tyto inovace spočívají ve snížení síťových přenosů XenApp až o 95 procent, až 20× zvýšení propustnosti pro přenos souborů a až 33× zvýšení propustnosti pro tisková data . Všechna tato vylepšení dovolují firmám poskytovat XenApp až 4× více uživatelům na pobočce bez navýšení šířky pásma, což uspoří prostředky na investice i každoroční provozní náklady.

Rozšíření konsolidace serverů na pobočky
Citrix Branch Repeater se systémem Windows Server nyní dovoluje zákazníkům hostovat na zařízení Microsoft Systems Management Server pro pobočkovou síť a odstranit tak potřebu mít na pobočce další samostatný server. To pomáhá firmám rozšířit konsolidaci serverů z datového centra do poboček a těžit z výhod zjednodušení a konsolidace napříč všemi lokalitami, a přitom poskytovat uživatelům na pobočkách výkonné a komfortní pracovní prostředí.

„V reakci na současnou globální ekonomickou krizi se firmy snaží rozšířit svoje snahy o konsolidaci IT z datových center do poboček, ale střetávají se přitom s konfliktem mezi požadavky uživatelů na pracovní prostředí a efektivitou IT. Pro optimalizaci poskytování aplikací a zlepšení pracovního prostředí vzdálených uživatelů se firmy musí zabývat optimalizací každého prvku poskytovacího řetězce, od datového centra přes přenosovou síť až po koncové zařízení na pobočce. Firmy mohou při optimalizaci fungování poboček využít řady možností pro poskytování aplikací a desktopů přes různé sítě – nativní, hostované nebo streamované aplikace a desktopy,“ říká Joe Skorupa z firmy Gartner, Inc.

„Globalizace a rostoucí mobilita uživatelů nutí firmy všech velikostí, aby poskytovaly uživatelům na libovolném místě bezpečný a výkonný přístup k aplikacím a zároveň měly pod kontrolou růst IT a nákladů,“ řekl Troy Trenchard, prezident a generální ředitel Access and Acceleration Group v Citrix Systems. „S vhodným řešením optimalizace poboček mohou firmy zajistit kdekoliv komfortní pracovní prostředí a těžit přitom z výhod konsolidace aplikací a serverů. Citrix Branch Repeater přináší inovace, které pomáhají zákazníkům snižovat provozní i investiční výdaje na infrastrukturu pro poskytování aplikací, a rozšiřuje tak naše špičková řešení pro poskytování aplikací, virtualizaci aplikací a desktopů, komfortní pracovní prostředí a optimalizaci poboček.“