Citrix bude spolupracovat s Microsoftem na podpoře bohatého grafického obsahu pro virtuální desktopy

23. 3. 2010

[Tisková zpráva] Citrix XenDesktop s technologií HDX podpoří připravovanou platformu Microsoft RemoteFX a umožní její širší využití

Praha, 22. března 2010 – Citrix Systems (NASDAQ: CTXS) oznámil, že v rámci nové dohody o spolupráci s Microsoftem plánuje podporovat připravovanou technologickou platformu Microsoft RemoteFX. Technologie RemoteFX, která bude součástí budoucího vydání Windows Server 2008 R2 service pack 1, umožní všem virtuálním desktopům na jediném Windows Serveru nebo Hyper-V serveru sdílet výkon hardwaru pro akceleraci grafiky, vestavěného do serveru a zařízení koncových uživatelů. Jako součást nové dohody o spolupráci rozšíří Citrix XenDesktop™ svoji špičkovou technologii HDX™ tak, aby dále vylepšovala možnosti RemoteFX a rozšířila je na širší škálu aplikací a pracovišť. Řešením požadavků nejnáročnějších grafických prostředí budou Citrix a Microsoft pokračovat ve spolupráci na rozvoji špičkové technologie virtualizace desktopů, která dělá z virtuálních desktopů mediálně bohaté a komfortní pracovní prostředí pro všechny uživatele bez ohledu na jejich zařízení, místo působení nebo pracovní funkci.

Tato zpráva je součástí celé řady oznámení Citrixu, která informují o rozšíření jeho dlouholetého partnerství se společností Microsoft v oblasti virtualizace desktopů (viz související zprávy na Virtualizace desktopů v roce 2010_– Aktualizace 1 – Citrix a Microsoft spojují síly pro zjednodušení virtualizace desktopů). Spojením sil při virtualizaci desktopů mohou Citrix a Microsoft nabízet zákazníkům integrovaná řešení virtuálních desktopů, které poskytují mnohem lepší flexibilitu, návratnost investic a uživatelský komfort než jakékoli jiné řešení na současném trhu. Klíčová fakta a vlastnosti:

• Detekce a využití hardwarové akcelerace RemoteFX – V rámci spolupráce bude Citrix XenDesktop s technologií HDX schopen detekovat servery a koncové body podporující RemoteFX a využívat jejich vestavěné hardwarové akcelerace pro doručování graficky náročných, mediálně bohatých nebo 3D aplikací na virtuální desktopy koncových uživatelů.
  • Rozšíření virtuálních desktopů na jakékoli zařízení v libovolném místě – Jako výsledek této spolupráce umožní technologie Citrix HDX také to, aby RemoteFX rozšířil svoji působnost za hranice LAN pro doručování graficky bohatých desktopů a aplikací na širší škálu zařízení, sítí a uživatelských případů. Zákazníci budou moci používat integrované HDX a RemoteFX technologie pro doručování virtuálních desktopů ke všem jejich uživatelům bez ohledu na místo nebo zařízení.
  • Zvýšení užitné hodnoty HDX – Technologie Citrix HDX bude sloužit pro zajištění komfortního prostředí pro všechny uživatele virtuálních desktopů bez ohledu na zařízení, místo nebo případ použití. Zahrnuje širokou škálu špičkových technologií působících od datového centra po koncové zařízení, mezi něž patří například funkce HDX RealTime, HDX MediaStream, HDX Broadcast a HDX Plug-n-Play. Spolupráce s Microsoftem k tomu přidá další skupinu technologií nazvanou „HDX RichGraphics with RemoteFX“, která dále zlepší používání virtuálních desktopů pro zákazníky vybavené servery a koncovými zařízeními s podporou RemoteFX.
Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu