Citrix „Open Door“ pro uživatele VMware

19. 10. 2009

[Tisková zpráva] Citrix vyhlašuje projekt „Open Door“ pro zákazníky, kteří přecházejí z VMware na XenServer nebo Hyper-V. Díky nabídce nástrojů pro přechod na Citrix XenServer používá nyní tuto platformu 20 procent firem ze žebříčku Fortune 500.

Česká republika, 19. října 2009 – Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) představil nový program, nazvaný Projekt „Open Door“, který nabízí pokročilou správu virtualizace spolu s bezplatnou podporou, školením a konverzními nástroji pro zákazníky nahrazující VMware ESX nebo vSphere na svých serverech řešením Citrix® XenServer™ nebo Microsoft® Windows® Server 2008 Hyper-V™. V současné době provozuje různé hypervisory více než 70 procent firemních zákazníků1 a poptávka po virtualizačních platformách Hyper-V a Citrix XenServer neustále roste. Podle aktuálních údajů se počet velkých firemních zákazníků, kteří si aktivovali XenServer pro provozní nasazení, během uplynulých 30 dnů více než zdvojnásobil a představuje nyní 20 procent firem ze světového žebříčku Fortune 500. Projekt „Open Door“ usnadňuje situaci zákazníkům, kteří chtějí přejít z dosavadních VMware serverů na rychle se rozšiřující platformy XenServer a Hyper-V, nabídkou pokročilé správy virtualizace pro obě prostředí spolu s bezplatnou podporou, školením a konverzními nástroji pro maximální usnadnění tohoto přechodu.

„XenServer a Hyper-V jsou dnes nepochybně nejrychleji rostoucími virtualizačními platformami, přičemž každá z nich míří na jinou skupinu uživatelů,“ řekl N. Louis Shipley, viceprezident a generální ředitel produktové skupiny XenServer společnosti Citrix. „S tím, jak cena virtualizačních řešení od jiných výrobců neustále roste, převádí stále více firemních zákazníků část svých provozních serverů na virtualizační platformy Citrixu a Microsoftu. Projekt „Open Door“ pomáhá těmto zákazníkům zvýšit efektivitu a flexibilitu datových center nabídkou pokročilé správy virtualizace prostřednictvím našeho řešení „Citrix Essentials for XenServer“ a „Citrix Essentials for Hyper-V“ a také nabídkou pomoci, aby byl přechod hladký, snadný a ekonomicky výhodný. Dnes, kdy je k dispozici více virtualizačních prostředků, než kdykoli předtím, se snažíme povzbudit zákazníky, aby se porozhlédli na trhu a vybrali si nejvhodnější řešení podle svých potřeb.“

Představení projektu „Open Door“
Projekt „Open Door“ pomáhá zajistit zákazníkům, kteří se rozhodnou vybavit svá datová centra produkty XenServer nebo Hyper-V, hladký přechod z jejich dosavadní platformy. Zákazníci, kteří přejdou do konce března 2010 z dosavadních VMware serverů na XenServer nebo Hyper-V a přidají k nim Citrix Essentials™ pro pokročilou správu virtualizace, získají od Citrixu zcela zdarma dodatečnou technickou podporu, školení a konverzní nástroje.

Citrix Essentials obohacuje platformy XenServer a Hyper-V přidáním technologie Citrix® StorageLink™ pro integraci s řešeními pro ukládání dat od třetích stran, automatizované správy testovacího i provozního prostředí a dynamického vyrovnávání zátěže. Tato kombinace umožňuje rozsáhlou interoperabilitu, která zákazníkům usnadňuje správu virtuálních strojů v heterogenních virtualizačních prostředích během celého životního cyklu aplikace, od vývoje a testování až po provozní nasazení.

Zákazníci v celém světě přecházejí na XenServer
Nynější využívání platformy XenServer2 u jedné pětiny firemních zákazníků znamená rychlý růst jejího provozního nasazení ve všech průmyslových odvětvích. Podle Burton Group poskytuje Citrix XenServer spolu Citrix Essentials 100 procent požadovaných funkcí pro nasazení ve firemním provozu. Po převedení serverů z dražších řešení na XenServer zákazníci zjistili, že získali nejen výkonné špičkové virtualizační řešení za mnohem nižší cenu, ale že jsou také lépe připraveni na budoucí rozvoj svých virtualizačních infrastruktur pro přicházející vlnu cloud computingu. Zákazníci, kteří se v poslední době rozhodli přejít na XenServer, reprezentují firmy všech velikostí napříč různými obory.

Podrobnosti o programu
Celosvětová podpora projektu „Open Door“ potrvá od 1. října 2009 do 31. března 2010. Zákazníci, kteří vyřadí z provozu pět nebo více serverů s VMware vSphere 4 nebo VI3 a nahradí je řešeními XenServer nebo Hyper-V spolu s Citrix Essentials, obdrží následující:

• Bezplatný balíček technické podpory pro pět případů (5 po 8 hodinách) za každých pět konvertovaných serverů
  • Poukázku na šest hodin on-line školení za každých pět konvertovaných serverů
  • Bezplatné konverzní nástroje pro hladký převod virtuálních strojů z VMware do prostředí XenServer nebo Hyper-V

Pro získání dalších informací navštivte http://www.ci­trix.com/open­door.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET