Citrix výrazně vylepšuje ekonomiku provozu virtualizovaných desktopů

[Tisková zpráva] XenDesktop s technologií FlexCast zvyšuje škálovatelnost napříč různými modely virtualizace desktopů a významně tak zlepšuje návratnost investic

Praha, Česká republika, 9. února 2010 – Citrix Systems, Inc. (NASDAQ: CTXS) oznámil výrazné vylepšení škálovatelnosti napříč různými modely poskytování virtuálních desktopů, aby vyhověl potřebám všech firemních uživatelů za značně nižší cenu. Citrix XenDesktop™ 4 s poskytovací technologií FlexCast™ byl otestován pro doručování až 125 VDI (Virtual Desktop Infrastructure) desktopů, 500 hostovaných sdílených desktopů a 5 000 lokálních streamovaných desktopů z jednoho fyzického serveru, vyladěného pro využití výhod jedinečných inovací technologie nejnovějšího procesoru Intel® Xeon® 5500. Tato čísla představují ve srovnání s první generací čistě VDI produktů řádově vyšší škálovatelnost, která umožňuje IT organizacím nasazovat řešení virtualizace desktopů v rámci celé firmy s menší potřebnou infrastrukturou datového centra a znatelně nižšími provozními náklady . Aktuální údaje o škálovatelnosti a metodika testování jsou k dispozici na webových stránkách, věnovaných nové referenční architektuře virtualizace desktopů.

Tento pokrok ve škálovatelnosti virtuálních desktopů má mimořádný význam, protože umožňuje firmám poskytovat virtuální desktopy více uživatelům za mnohem nižší cenu. „Výkon a úrovně konsolidace, dosažitelné pomocí řešení XenDesktop nasazeného na serverech s procesorem Intel® Xeon® 5500, jsou pozoruhodné a přesvědčivé,“ řekl Iddo Kadim, šéf oddělení virtualizačních technologií Intel Data Center Group. „Ve spojení s poskytovací technologií FlexCast pro nasazení uživatelsky vyladěných řešení virtualizace desktopů na všech PC ve firmě, včetně výkonných stolních počítačů a notebooků postavených na rodině procesorů Intel® Core™ vPro™, nabízí firemnímu IT oddělení příležitost pro optimální vyvážení ceny, ovladatelnosti a flexibility.”

Nejnovější testy škálovatelnosti, připravené Citrixem, byly pečlivě navrženy pro použití mainstreamové serverové konfigurace. Simulace desktopové pracovní zátěže zahrnovala v praxi používanou kombinaci firemních provozních aplikací, kancelářských aplikací, prohlížení webových stránek a multimédií. Výsledky dokazují, že XenDesktop 4 s FlexCast dokáže obsloužit až 40krát více uživatelů (až 5 000 na fyzický server) než konkurenční řešení, která podporují pouze VDI desktopy a maximálně pouze něco přes 100 uživatelů na fyzický server. To dělá z XenDesktop jediné řešení na trhu, které dokáže poskytovat virtuální desktopy pro celou firmu za opravdu výhodnou cenu. S XenDesktop 4 je nyní možné implementovat virtualizaci desktopů s o 20 procent nižšími náklady na infrastrukturu.

Nová referenční architektura XenDesktop poskytuje vodítko pro masové nasazení Citrix také zpřístupnil informace o referenční architektuře pro masové nasazení virtualizace desktopů, které mohou posloužit jako vodítko organizacím, jež usilují o zavedení virtuální desktopů pro velké skupiny uživatelů. Nová referenční architektura pro XenDesktop vychází z existujících rozsáhlých implementací XenDesktop a představuje základní model pro modulární přístup k projektování a škálování systému podle potřeb celé firmy. Nabízí výchozí bod a rozsáhlé informace o součástech a možnostech každého poskytovacího modelu FlexCast, což umožňuje zákazníkům sestavit architekturu pro virtualizaci desktopů, která je šita na míru unikátním potřebám každého prostředí. „Citrix pokračuje v neustálém vývoji technologických inovací pro XenDesktop. Použitím procesorů Intel Xeon jsme zdvojnásobili hustotu uživatelů pro nejrychleji rostoucí typ poskytování virtuálních desktopů. A uvedením XenDesktop 4 dokážeme podpořit mnohem lepší návratnost investic tím, že organizacím nabízíme širokou škálu modelů poskytování virtuálních desktopů, které mohou řešit každý případ firemního využití. Díky flexibilitě, kterou do XenDesktop přináší FlexCast, a spolu s vylepšeními škálovatelnosti poskytovacích modelů jsme připravili virtualizaci desktopů pro masové nasazení v rámci celé firmy,“ řekl Raj Dhingra, viceprezident a generální ředitel skupiny Citrixu pro produkt XenDesktop.

Referenční architektura XenDesktop a sada metodických pokynů bude udržována on-line, aby měli zákazníci k dispozici vždy aktuální údaje. Více informací o XenDesktop 4 a referenční architektuře lze najít na www.citrix.com/xen­desktop.

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat