Citrix XenServer lze nyní zdarma stáhnout z webových stránek v České republice a na dalších místech po celém světě

24. 4. 2009

[Tisková zpráva] Odborníci v oboru tvrdí, že virtualizace serverů podnikové třídy je nyní dostupná pro každého

Praha, Česká republika, 24. dubna 2009: Společnost Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) uvolnila novou verzi produktu Citrix® XenServer™, kterou lze zdarma stáhnout z webových stránek po celém světě. Dnešní oznámení je pokračováním strategie představené 26. února. V rámci této strategie Citrix nabídl platformu virtuální infrastruktury XenServer podnikové třídy (nyní používanou ve více než 5000 podnikových datových centrech po celém světě) k neomezenému a bezplatnému použití v produkčním prostředí. K dnešnímu dni bylo v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) touto formou poskytnuto již více než 7200 zkušebních verzí produktu XenServer.

Základní hypervizory byly bezplatně k dispozici již dlouhou dobu, ale jen těžko bylo možné nasadit je v reálných provozních podmínkách. Tím, že Citrix zdarma nabízí platformu XenServer podnikové třídy, ověřenou i v prostředí cloud computingu, pomáhá zákazníkům lépe zvládat dnešní náročnou ekonomickou situaci, ale současně nastoluje zcela nový standard na poli bezplatných produktů pro virtualizaci, včetně velmi výkonných funkcí, jako je centralizovaná správa většího počtu uzlů a přesuny za plného provozu. Okamžitá dostupnost produktu virtualizace podnikové třídy se v prvních čtyřech týdnech od oznámení nové verze setkala s nesmírně kladnou odezvou celé komunity IT, přičemž 30denní zkušební verzi si z webových stránek společnosti Citrix stáhnul rekordní počet zákazníků. Po dnešním oznámení si zákazníci mohou stahovat plnou, neomezenou verzi produktu XenServer ze stále rostoucího počtu speciálních stránek pro stahování po celém světě.

Uživatelé bezplatného produktu XenServer, kteří v budoucnu pocítí potřebu dalších pokročilejších funkcí pro správu virtualizace, budou moci zakoupit novou produktovou řadu Citrix Essentials™ for XenServer, rovněž ohlášenou 26. února, zahrnující bohatou sadu funkcí speciálně určených pro prostředí XenServer. Tyto volitelně dodávané funkce – např. automatizace vývoje SW, dynamické poskytování (provisioning), řízení workflow, zajištění vysoké dostupnosti a bezproblémová integrace s předními systémy ukládání dat – budou uživatelé produktu XenServer vidět v šedém vybarvení přímo v konzole XenCenter pro centralizovanou správu, a tak snadno zjistí, jaké další funkce lze zakoupit později podle momentální potřeby. Všichni aktivní uživatelé produktu XenServer si budou moci nastavit, aby jim prostřednictvím správcovské konzole produktu XenCenter byla automaticky zasílána oznámení v okamžiku, kdy Citrix doplní produktovou řadu Citrix Essentials o další funkce a vylepšení. Zákazníci používající virtualizační platformu s produktem Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V budou moci své prostředí rozšířit o pokročilé funkce pro správu virtualizace zakoupením produktu Citrix Essentials™ for Hyper-V™.

Společnost Citrix se nabídkou produktové řady Citrix Essentials zasazuje o maximální přidanou hodnotu produktů XenServer a Hyper-V, dvou nejrychleji rostoucích virtualizačních platforem na dnešním trhu. Zákazníci ve všech oblastech podnikání tak mají příležitost budovat datová centra vyznačující se snazší správou, lepší rozšiřitelností a vyšší agilitou, a to způsobem, kdy se maximálně efektivně využívají stávající investice.

Dostupnost
Produktová řada Citrix Essentials se od 7. dubna 2009 nabízí prostřednictvím více než 140 obchodních partnerů v rámci regionu EMEA. Zákazníci si již dnes mohou stáhnout bezplatnou a neomezenou verzi produktu Citrix XenServer z řady webových stránek Citrix po celém světě, případně z více než 250 speciálních stránek pro stahování produktů provozovaných třetími stranami. Chcete-li si stáhnout produkt XenServer nebo se dozvědět další informace o Citrix XenServer a Citrix Essentials, přihlaste se na: http://www.ci­trix.com/xenser­ver.

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?