Citrix XenServer získal zlato mezi virtualizačními platformami

[Tisková zpráva] Magazín SearchServerVirtualization.com ocenil Citrix XenServer Produktem roku 2007 v kategorii virtualizačních platforem

FORT LAUDERDALE, Florida, 15. února 2008 — Společnost Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS), světový lídr v oblasti infrastruktury pro poskytování aplikací, oznámila, že Citrix XenServer™ Enterprise Edition 4.0 byl vyhlášen Produktem roku 2007 v kategorii Virtualizační platformy v hodnocení webového magazínu SearchServerVir­tualization.com. Ceny jsou udělovány redaktory z Data Center Media Group společnosti TechTarget a produkty jsou posuzovány z hlediska inovace, výkonu, snadnosti integrace do existujících prostředí, snadnosti použití a ovladatelnosti, funkčnosti a užitné hodnoty.

„Ocenění našeho produktu jako produktu roku v kategorii virtualizačních platforem, udělené webovým magazínem společnosti TechTarget, který je uznávaným zdrojem informací v oboru virtualizace, potvrzuje úspěšné plnění záměru společnosti Citrix zjednodušit virtualizaci serverů,“ řekl Phil Montgomery, hlavní ředitel pro marketing produktů Citrix Systems. „Toto ocenění zviditelňuje XenServer Enterprise Edition 4.0 jako solidní firemní platformu, připravenou zaujmout vedoucí postavení na trhu.“ Nové funkce v XenServer Enterprise Edition 4.0, představené v srpnu 2007, zahrnují XenMotion™ pro přenášení virtuálních strojů přímo za chodu (live migration); XenCenter™, flexibilní škálovatelné řešení pro správu virtuální infrastruktury se snadno použitelným uživatelským rozhraním ve Windows; výkonný 64bitový hypervisor, který podporuje 32bitové i 64bitové pracovní úlohy; a otevřené standardizované rozhraní XenAPI, které umožňuje nezávislým dodavatelům softwaru (ISV) a OEM výrobcům vyvíjet doplňková řešení pro XenServer. Tato edice obsahuje také open source hypervisorový „engine“ Xen ve verzi 3.1 a využívá nejnovější funkce hardwarové podpory od společností Intel a AMD, aby přinesla výkon blížící se čistě hardwarovému řešení.

XenServer byl jmenován také Produktem roku v kategorii Virtualizace pro Linuxové servery v SearchEnter­priseLinux.techtar­get.com, dalším webovém magazínu společnosti TechTarget.

Více informací o těchto cenách a seznam všech hodnocených společností najdete na stránkách http://searchser­vervirtualiza­tion.techtarget­.com/ a http://searchen­terpriselinux­.techtarget.com/ .