Citrix zpřístupňuje Amazon Web Services uživatelům XenServer Enterprise

1. 2. 2011

[Tisková zpráva] Citrix dodá zákazníkům z celého světa optimalizovaná cloudová řešení pro provozování Windows aplikací a XenServeru s využitím Amazon Web Services

Praha, Česká republika – 31. ledna 2011 – Citrix Systems, Inc. oznámil, že bude poskytovat technickou podporu Amazonu pro optimalizaci produktů Citrixu a Windows aplikací, které poběží na Amazon Web Services (AWS). Tato spolupráce zlepší interoperabilitu a výkon Windows aplikací na AWS a zároveň zajistí pokračující inovaci virtualizační platformy Xen®. Citrix bude pracovat také na zavedení těchto optimalizací do firemních instalací svojí komerční virtualizační platformy Citrix XenServer®. To usnadní transparentní migraci pracovních úloh mezi firemními datovými centry a službou Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Díky této spolupráci budou moci uživatelé AWS profitovat z rozsáhlých odborných znalostí Citrixu v oblasti virtualizace a optimalizace poskytování pracovních úloh pod Windows.

Fakta a přednosti

Zákazníci Citrixu a Amazon Web Services mohou od této spolupráce očekávat následující výhody:

·       Větší interoperabilita – Spolupráce umožní uživatelům XenServeru snadněji využívat výhod škálovatelnosti, elasticity a plateb jen za skutečně používané služby, které nabízí AWS a cloud computing. Díky této spolupráci budou moci uživatelé XenServeru lépe připojovat, přenášet a spravovat virtuální stroje v rámci AWS i vlastní firemní instalace XenServeru.

·       Optimalizace pro Windows – Citrix, který je expertem na virtualizaci a poskytování Windows, bude spolupracovat s AWS na optimalizaci instancí Windows pro provozování firemních Windows aplikací na AWS.

·       Vylepšená cloudová řešení – Citrix bude spolupracovat na vývoji vylepšených firemních cloudových řešení, zaměřených například pro obnovu provozu po havárii, doručování aplikací na vyžádání, zvýšení bezpečnosti a zajištění souladu s legislativou.

„Dnešní zpráva znamená rozšíření našich vztahů s Amazon Web Services, které přinese vylepšení funkcí pro Xen a pomůže firemním zákazníkům ještě více urychlit zavádění cloud computingu. Zaměříme se také na posílení kompatibility s AWS, aby zákazníci po připojení svých virtualizovaných datových center s XenServerem získali komfortní pracovní prostředí. Citrix bude pokračovat ve spolupráci s Amazonem, aby umožnil snadnější migraci pracovních úloh do cloudu a získání výhod plynoucích z elasticity, cenového modelu a škálovatelnosti AWS,“ dodává Simon Crosby, CTO, Datacenter and Cloud Division, Citrix.

„Máme radost z prohloubení našich vztahů s Citrixem, jehož rozsáhlé odborné a technické zázemí přispěje k vylepšení provozu Windows aplikací na Amazon Web Services. Tento krok vychází vstříc rostoucím požadavkům našich zákazníků, kteří chtějí pro provozování svých pracovních úloh pod Windows a produkty Citrixu využívat škálovatelnost, bezpečnost a model plateb podle používaných služeb na Amazon Web Services,” komentuje Terry Wise, ředitel pro partnerské vztahy, Amazon Web Services LLC.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO