Citrix spolu s HP zvedá laťku integrované virtualizace serverů

[Tisková zpráva] Společně vyvinuté řešení nabízí bezkonkurenční způsob provozování a systémovou integraci se softwarem HP Insight Control Management

SANTA CLARA, Kalifornie, USA – 3. dubna 2008 – Společnost Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS), světový lídr v oblasti infrastruktury pro poskytování aplikací, zveřejnila strategickou dohodu o vývoji a distribuci se společností HP, která bude integrovat rozšířenou verzi aplikace Citrix XenServer™ do svých 64bitových serverů HP ProLiant. Podle podmínek této smlouvy budou Citrix a HP společně vyvíjet a integrovat řešení pro virtualizaci serverů nazvané Citrix XenServer HP Select Edition, které bude dodáváno zákazníkům HP a Citrixu. Nový produkt se vyznačuje snadno použitelnou grafickou ovládací konzolí a je dokonale integrován se stejným ovládacím softwarem HP Insight Control, jaký již zákazníci používají pro fyzickou správu svých HP ProLiant serverů. S tímto novým řešením budou moci noví i stávající zákazníci HP a Citrixu nasadit a spravovat virtualizované prostředí rychleji a snadněji než kdykoli předtím. Firmy hledají stále nové a lepší možnosti, jak se vypořádat s rostoucí cenou energie a zvyšováním nákladů na provozování stále rozsáhlejších datových center, a mnohé spatřují řešení právě ve virtualizaci serverů. Citrix XenServer jako integrovaná funkce HP ProLiant serverů přináší zákazníkům lepší možnosti provozování aplikací, zjednodušení procesu zavedení virtualizace a významné zkrácení času pro dosažení návratnosti investic.

Citrix XenServer HP Select Edition, který je součástí nabídky HP ProLiant iVirtualization, poskytuje rozsáhlé výhody oproti alternativním řešením. Mezi tyto výhody patří rychlejší implementace virtualizační technologie Citrix XenServer na serverech HP ProLiant, její snadnější použití pro zákazníky a možnost využívat nástroje pro správu systému od HP, jako je například Integrated Lights-Out (iLO) pro vzdálenou správu serveru. Kompletní integrované řešení Citrix XenServer HP Select Edition umožňuje vytvořit na serveru neomezený počet virtuálních strojů, každý s až 32 GB paměti.

„Toto integrované řešení od Citrixu a HP slibuje, že bude mít výrazný vliv na rozhodování podniků, protože dělá virtualizaci serverů stejně snadnou, jako je správa fyzických serverů,“ řekl Mark Bowker, analytik Enterprise Strategy Group (ESG). „Usnadnění virtualizace od samého počátku umožňuje firmám její rychlejší a jednodušší zavádění a přispívá tak k většímu rozšíření virtualizační technologie.“

„HP je největším světovým dodavatelem x86 serverů a vestavění Citrix XenServeru do 64bitových HP ProLiant serverů zpřístupní virtualizaci serverů podnikům všech velikostí a urychlí zavádění této technologie,“ řekl Peter Levine, hlavní viceprezident a generální ředitel Virtualization and Management Division společnosti Citrix. „Citrix a HP sdílejí názor, že virtualizace by měla být přirozeným rozšířením hardwarové platformy a integrace XenServeru s ProLiant přináší uživatelům to nejlepší z obou produktů.“

„Velmi jsme se snažili, abychom mohli zákazníkům nabídnout špičkové řešení pro zavedení a správu virtualizace,“ řekl Scott Farrand, viceprezident oddělení Industry Standard Server Software společnosti HP. „Servery HP ProLiant a BladeSystem s nástroji pro správu Insight Control a unikátní architekturou Citrix XenServer přináší uživatelům plně integrované řešení, které dělá z virtualizace přirozenou součást firemní infrastruktury.“

Citrix XenServer HP Select Edition je dostupný na celém světě včetně zajištěné podpory od HP počínaje 31. březnem 2008. Více informací najdete na www.citrix.com/hpvir­tualization.

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy