Citrix zveřejnil finanční výsledky za druhé čtvrtletí 2010

[Tisková zpráva] Čtvrtletní výnos ve výši 458 milionů dolarů, nárůst o 17 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Marže z provozní činnosti podle metodiky GAAP dosáhla 16 %; ve stejném období loňského roku činila 10 %. Marže z provozní činnosti neodpovídající metodice GAAP dosáhla 26 %; ve stejném období loňského roku činila 22 %. Výnosy budoucích období se zvýšily o 50 milionů dolarů; od předchozího období vzrostly o 8 %.

Praha, Česká republika, 2. srpna 2010 – Citrix Systems, Inc. (NASDAQ: CTXS) oznámil finanční výsledky za druhé čtvrtletí roku 2010, které skončilo 30. června. V druhém čtvrtletí fiskálního roku 2010 firma Citrix dosáhla výnosů ve výši 458 milionů dolarů, což ve srovnání s výnosem 393 milionů dolarů v druhém čtvrtletí fiskálního roku 2009 představuje 17procentní nárůst výnosů.

Výsledky podle metodiky GAAP
Čistý zisk za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2010 činí 48 milionů dolarů, tj. 0,25 dolaru zředěného zisku na akcii, v porovnání s čistým ziskem 43 milionů dolarů, tj. 0,23 dolaru zředěného zisku na akcii, za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2009. Čistý zisk za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2010 zahrnuje přibližně 13 milionů dolarů, které tvoří výdaje na daň z příjmu, tj. přibližně 0,07 dolaru zředěného zisku na akcii, uhrazené finančnímu úřadu USA v souvislosti s převodními cenami, jak bylo oznámeno dříve.

Výsledky neodpovídající metodice GAAP
Čistý zisk za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2010 (neodpovídající metodice GAAP) činí 78 milionů dolarů, tj. 0,41 dolaru zředěného zisku na akcii, v porovnání s čistým ziskem 72 milionů dolarů, tj. 0,39 dolaru zředěného zisku na akcii, za srovnatelné období předchozího roku. Čistý zisk za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2010 (neodpovídající metodice GAAP) zahrnuje výdaje na daň z příjmu ve výši 13 milionů dolarů, tj. přibližně 0,07 dolaru zředěného zisku na akcii, jak je uvedeno výše. Obě sledovaná období nezahrnují vlivy odpisů nehmotných aktiv spojených primárně s podnikovými kombinacemi, výdaje na odměny související s akciemi, náklady zaznamenané ve spojitosti s programem restrukturalizace, který společnost uskutečnila v lednu 2009, a daňové dopady, které s těmito položkami souvisí.

„Hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí mne velmi potěšily. Prokázali jsme vysokou výkonnost ve všech částech světa, divizích a pracovních týmech,“ prohlásil Mark Templeton, prezident a generální ředitel firmy Citrix.

„Hlavní ukazatele pro druhé pololetí jsou na slušné úrovni. Pozorujeme výrazné oživení v obchodním kanálu, vyšší úroveň strategické angažovanosti našich zákazníků a velmi dobrý růst v tomto odvětví. Máme velkou radost z vývoje, který pozorujeme v oblasti licencí k produktům XenDesktop. Jednoznačně se ukazuje, že revoluce ve virtualizaci stolních počítačů již začala a přechod na virtuální systémy nabírá na obrátkách. Naše průzkumy ukazují, že jsme v současnosti vůdčí firmou na trhu s těmito řešeními,“ dodává Templeton.

O společnosti Citrix Systems, Inc.
Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) je předním dodavatelem virtuálních počítačových řešení, která pomáhají firmám poskytovat IT jako službu na vyžádání. Citrix, založený v roce 1989, spojuje technologie virtualizace, sítí a cloud computingu do uceleného portfolia produktů, které nabízejí uživatelům virtuální pracovní styl a IT oddělením virtuální datová centra. Přes 230.000 organizací z celého světa spoléhá na to, že jim Citrix pomůže vybudovat jednodušší a ekonomičtější IT prostředí. Citrix udržuje partnerský vztah s více než 10.000 firmami ve více než 100 zemích. Roční příjem v roce 2009 byl 1,61 miliardy dolarů. Více informací získáte na www.citrixnews.cz nebo www.citrix.com.

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu