Citrix zveřejnil finanční výsledky za třetí čtvrtletí 2008

23. 10. 2008

[Tisková zpráva] FORT LAUDERDALE, Florida, 23. 10. 2008 – Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS), světový lídr v oblasti infrastruktury pro poskytování aplikací, zveřejnil finanční výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2008, které skončilo ke dni 30. 9. 2008. V daném období dosáhla společnost Citrix výnosů ve výši 399 milionů USD, což ve srovnání s třetím čtvrtletím fiskálního roku 2007 představuje 14procentní nárůst výnosů.

Výsledky podle metodiky GAAP
Čistý zisk za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2008 činí 49 milionů USD, tj. 0,26 USD zředěného zisku na akcii, v porovnání s čistým ziskem 61 milionů USD, tj. 0,33 USD zředěného zisku na akcii, za třetí čtvrtletí roku 2007.

Výsledky neodpovídající metodice GAAP
Čistý zisk za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2008 (neodpovídající metodice GAAP) se zvýšil na 80 milionů USD, tj. 0,43 USD zředěného zisku na akcii, v porovnání s čistým ziskem 77 milionů USD, tj. 0,41 USD zředěného zisku na akcii, za srovnatelné období předchozího roku. Čistý zisk, který není vypočten podle metodiky GAAP, nezahrnuje vlivy odpisů nehmotných aktiv spojených primárně s podnikovými kombinacemi, výdaje na odměny související s akciemi a daňové dopady, které s těmito položkami souvisí.

Mark Templeton, prezident a výkonný ředitel firmy Citrix, k tomu uvedl: „Výsledky za třetí čtvrtletí mě potěšily. V tomto čtvrtletí jsme učinili rozhodné kroky k zastavení růstu provozních výdajů, zavedení nových programů úspor nákladů a nasměrování dialogu s klienty ke konkrétním úsporám nákladů, které realizujeme. Tyto faktory nám pomohly dosáhnout dvouciferného růstu příjmů v obtížném makroekonomickém prostředí.“

Pro investory Citrix
Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která jsou učiněna „v dobré víře“ v souladu s ustanoveními podle části 21E amerického zákona o burze cenných papírů (Securities Exchance Act) z roku 1934. Prognostické předpoklady v této zprávě nejsou zárukou budoucího vývoje. Tato sdělení zahrnují řadu faktorů, které by mohly způsobit značnou odlišnost skutečných výsledků, včetně rizik spojených s růstem příjmu a uznáním příjmu, produkty, jejich vývojem a distribucí, poptávkou a rozvojem produktové řady, ekonomickými a konkurenčními faktory, klíčovými strategickými vztahy společnosti, akvizičními a příslušnými integračními riziky a také dalšími riziky uvedenými v dokumentech společnosti, které jsou předkládány komisi pro regulaci amerického finančního trhu SEC (Securities and Exchange Commission). Citrix nepřebírá žádné závazky ohledně aktualizace jakýchkoli informací o očekávaném vývoji obsažených v této tiskové zprávě nebo týkající se zde zveřejněných prohlášení.

O Citrixu
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTX) je vedoucím celosvětovým dodavatelem infrastruktury k poskytování aplikací. Více než 215.000 podniků na celém světě se spoléhá na Citrix technologie, aby nezávisle na místě a čase mohly uživatelům poskytnout jakoukoli aplikaci – s nejvyšším výkonem, nejvyšší bezpečností a nejnižšími náklady. Mezi zákazníky Citrix se řadí všechny společnosti žebříčku Fortune 100 a 99% společností Fortune 500, stejně jako tisíce malých a středních podniků. Hlavní sídlo Citrix Systems, Inc. se nachází v Fort Lauderdale, Florida (USA) a společnost je svými pobočkami zastoupena ve 29 zemích. Pobočka pro obchodní region Central Europe (Německo, Rakousko, Švýcarsko a východní Evropa) sídlí v Hallbergmoos bei Műnchen. Citrix má 8.000 obchodních a aliančních partnerů ve více než 100 zemích. V hospodářském roce 2007 dosáhla společnost Citrix obratu ve výši 1,4 miliardy amerických dolarů. Další informace naleznete na adrese www.citrix.de nebo www.citrix.com .

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život