Cleverlance oznamuje změny v organizaci a vedení společnosti

[Tisková zpráva] Praha, 24. dubna 2008 – Cleverlance Enterprise Solutions a.s. mění od května svoji organizační strukturu a vedení společnosti. Novým výkonným ředitelem se od května stává Jiří Bíba, který dříve působil na pozici obchodního ředitele společnosti. Ve své pozici nahradí Dobromila Podpěru, který zůstane nadále předsedou představenstva a jehož aktivity se zaměří na strategický rozvoj skupiny Cleverlance, která vloni významně rozšířila své portfolio o oblast bezpečnosti akvizicí společnosti AEC, významného dodavatele služeb a řešení bezpečnosti informačních systémů. Se svými 530 zaměstnanci v současnosti vlastní již několik firem s působností v České a Slovenské republice.

Další významnou změnou druhé nejrychleji rostoucí české IT firmy ve střední Evropě (žebříček „Technology Fast50“ společnosti Deliotte) je její nové organizační uspořádání, které je důsledkem rostoucí specializace nových a rychle se rozvíjejících obchodních aktivit v různých vertikálách trhu s větším důrazem na specifické nároky klientů. Vedení Cleverlance se proto rozhodlo vytvořit organizační jednotky zaměřené na dodávku SW řešení a konzultace zejména pro segmenty telekomunikace, bankovnictví, pojišťovnictví a další. Cílem nového způsobu řízení společnosti je přímější komunikace se zákazníkem v dané oblasti, pružnější reakce na jejich obchodní potřeby a efektivnější implementace navrhovaných řešení. Zároveň bude společnost i nadále využívat ekonomicky výhodného modelu realizace dodávek technické podpory, outsourcingu a vývoje aplikací realizovaných pobočkou v Brně.

„Díky vysoké kvalitě a spolehlivosti našich služeb a dlouhodobě stabilnímu týmu vysoce motivovaných odborníků jsme získávali nové zákazníky a Cleverlance se stala nejrychleji rostoucí IT firmou v České republice. Abychom i nadále udrželi tento trend, chceme lépe rozumět našim zákazníkům, lépe využívat možností IT pro podporu obchodu našich klientů a vytvářet tak ve svém důsledku více prostoru pro odborný růst našich zaměstnanců. Změna organizace zachovává v Cleverlance vše pozitivní, co nám pomohlo mezi přední dodavatele IT konzultací a dodávek SW řešení v ČR, ale zároveň vytváří nový prostor pro další růst,“ uvádí ke změnám v Cleverlance její nový výkonný ředitel Jiří Bíba.

Mezi přední klienty Cleverlance patří například Komerční banka, Česká pojišťovna, O2 Telefónica, Vodafone, ČSOB Leasing, VÚB Bratislava, T-Mobile, Česká spořitelna, GE Money Bank, DHL, Raiffeisen banka, GPE, SITRONICS Telecom Solutions, Direct pojišťovna, ING, Rádio Svobodná Evropa, Konica Minolta a další.