Comcast zvolil pro svou celostátní páteřní síť Cisco CRS-1 Carrier Routing System

9. 2. 2006

[Tisková zpráva] Společnost Cisco Systems® ohlásila, že americký komunikační operátor Comcast použije Cisco CRS-1 Carrier Routing System, základní prvek architektury Cisco IP NGN (Internet Protocol Next-Generation Network), jako hlavní součást své integrované celostátní platformy pro poskytování širokopásmových, komunikačních, multimediálních a budoucích víceplatformových služeb.

IP NGN je architektonická strategie určená pro poskytovatele služeb a založená na oborových standardech. Architektura NGN podporuje inovaci, urychlení vývoje a diferenciaci služeb, definuje plán konvergence, která přinese investiční výhody, provozní efektivitu, dostupnost a škálovatelnost.

Comcast si zvolil Cisco CRS-1 po intenzivních a úspěšných zkouškách vyspělých funkcí nové platformy, při nichž kladl důraz zejména na nepřetržitý provoz systémů, flexibilitu IP služeb, celkovou škálovatelnost, multicastovou podporu digitálního videovysílání a optickou integraci. CRS-1 bude v páteřní síti sloužit všude tam, kde se vyžaduje co nejvyšší úroveň dostupnosti pro pokročilý routing, multicast, IPv6, zavádění a dodržování pravidel provozu a kvalitu služeb QoS. Cisco také zajistí připravenost systému pro provoz a připraví školicí programy.

Comcast v současnosti poskytuje kabelové a širokopásmové služby více než 21 milionům zákazníků ve 35 amerických státech a na území District of Columbia. Zákaznická báze Comcastu zahrnuje více než 9,4 milionu odběratelů digitálního videa, více než 8,1 milionu zákazníků vysokorychlostního přenosu dat a více než 1,2 milionu uživatelů kabelových telefonů. To staví Comcast na vedoucí pozici v osmi z deseti největších trhů ve Spojených státech.

„Comcast navrhuje a realizuje konvergenční síťovou platformu světových parametrů pro poskytování širokopásmových služeb a my jsme odhodlání zajistit úspěch tohoto snažení,“ řekl Mike Volpi, viceprezident Cisco odpovědný za technologie pro směrování a podporu poskytovatelů služeb. „IP NGN je náš projekt inovace, urychlení vývoje a diferenciace služeb nabízených kabelovými operátory a poskytovateli služeb. S Comcastem budeme spolupracovat na rozšíření této architektonické strategie tak, aby splnila potřeby jeho celostátní infrastruktury.“

Cisco CRS-1 je první směrovací systém třídy carrier, jehož výkon lze bez problémů rozšířit na 92 terabitů za sekundu. Jedinečné parametry umožňují splnit extrémní kapacitní požadavky související s poskytováním služeb digitální zábavy, a zároveň do budoucna ochraňuje vložené investice.

O společnosti Cisco Systems
Cisco Systems, Inc., (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým leaderem v internetových sítích. Informace o společnosti lze najít na http://www.cis­co.com. Nejčerstvější zprávy jsou vystaveny na adrese http://newsro­om.cisco.com.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?