COTO.JE nejlepší multimediální projekt roku 2002

COTO.JE nejlepší multimediální projekt roku 2002

Sdružení Best Czech Multimedia vyhlásilo při příležitosti veletrhu Schola Nova 2003 nejlepší multimediální projekty roku 2002. V kategorii informační se této pocty dostalo online encyklopedii COTO.JE. Vedle nominace na Český Zavináč za Nejlepší projekt roku 2002 je to další potvrzení specifického postavení tohoto serveru na českém internetu.

„Ekonomický model fungování online encyklopedie je založen na nabídce předplaceného přístupu ke kompletním citacím hesel. Věřím, že i díky těmto oceněním se o COTO.JE dozvědí odpovědní pracovníci škol a knihoven, kterým je určen zvýhodněný program ročního přístupu ke kompletní databázi tří encyklopedií“, zmiňuje Jakub Ditrich, zástupce společnosti Globe Internet, jednoho z autorů díla.

Od slavnostního spuštění encyklopedie COTO.JE v listopadu 2002 na adrese http://coto.je si ji vyzkoušelo přes 40 tisíc uživatelů, pro které bylo vyhledáno okolo 240 000 hesel. Testovací, nebo plný přístup ke kompletnímu obsahu si prozatím obstaralo přes 3 500 uživatelů.

Další vývoj encyklopedie se ubírá nyní v technologické rovině. Bude se jednat o jeden z prvních serverů v ČR, který bude kompletně využívat výhody systému Windows Server 2003 společnosti Microsoft. Kompletní aplikace COTO.JE byla znovuvytvořena v prostředí .NET studia a Servery.cz, poskytovatel web-hostingových služeb, připravuje její instalaci na aktuálně představený Windows Server 2003.