Česká republika se stává centrem výroby serverů a datových úložišť HP pro region Evropy, Blízkého východu a Afriky

[Tisková zpráva] Společnost Hewlett-Packard si vybrala Českou republiku pro konsolidaci výroby řešení divize HP ESSN pro region EMEA

Praha, 23. června 2010 – Společnost HP oznámila zahájení výroby serverů a datových úložišť v České republice. Produkce z partnerského výrobního závodu Foxconn v Kutné Hoře bude pokrývat poptávku celého regionu Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA).

Foxconn patří k uznávaným světovým výrobcům a poskytovatelům komplexních řešení v oblasti výroby zařízení pro informační a telekomunikační průmysl a je dlouholetým partnerem HP.

Produkci zařízení HP v České republice zajišťuje výrobní závod v Pardubicích a nově také v Kutné Hoře. Pardubický závod vyrábí pro společnost HP pracovní stanice, high-end počítače a nejvýkonnější notebooky určené pro použití v podnikovém sektoru. V kutnohorském závodě se rozjíždí výroba komplexního portfolia serverů a datových úložišť HP. Plné výrobní kapacity bude dosaženo do konce letošního roku.

V průběhu posledních deseti let vyprodukovalo HP ve výrobních závodech Foxconn v České republice 30 milionů osobních počítačů, 1 milion serverů, 1 milion notebooků a 20 milionů kusů počítačového příslušenství.

V souvislosti se zahájením výroby serverů HP v České republice vznikne v závodě v Kutné Hoře mnoho nových vysoce kvalifikovaných pracovních příležitostí. Výroba zahrnuje jak servery se standardní konfigurací, tak i zákaznicky optimalizované stroje stavěné na zakázku. Ve výrobním portfoliu jsou i nejvýkonnější servery HP Superdome 2 a kompletní kontejnerová datová centra P.O.D. To u zaměstnanců klade vyšší nároky na vzdělání, znalost informačních technologií a angličtiny.

„Pouze společnosti, které jsou v období hospodářské krize stoprocentně připraveny a nejlépe optimalizují svoji nákladovou strukturu, budou i nadále schopny úspěšně růst ve vysoce konkurenčním prostředí. Rozhodnutí o kompletní výrobě serverů a datových úložišť v ČR bylo ovšem uskutečněno nezávisle na stavu globální ekonomiky jako důsledek nové výrobní strategie HP,“ řekl Jan Kameníček, generální ředitel HP Česká republika. „Jsem velmi hrdý, že v rámci toho rozhodnutí vložila centrála naší společnosti důvěru i své investice do výroby v České republice. Toto rozhodnutí přináší výhody i pro naše tuzemské zákazníky – například kratší dodací dobu, lepší dostupnost HP produktů a rychlejší realizaci specifických požadavků na výrobu jednotlivých komponent datových center.“

Nová generace serverů HP ProLiant již ponese nálepku „Product of Czech Republic“
V pondělí 21. 6. 2010 oznámilo HP na konferenci HP TechForum v Las Vegas největší a nejvýznamnější letošní rozšíření produktového portfolia divize HP ESSN – představeno bylo mj. také deset špičkových serverových novinek. Všechna tato zařízení pro oblast Evropy, Středního východu a Afriky budou vyráběna v Kutné Hoře.

Tři nové servery HP ProLiant obsahují řadu inovací v oblasti automatizace umožňující zákazníkům rychlejší spouštění aplikací, efektivnější správu IT zdrojů a zlepšenou návratnost investic. Servery určené pro montáž do stojanů byly zase obohaceny až dvěma terabyty operační paměti či samoopravnými paměťovými mechanismy, jež umožňují až 200% nárůst dostupnosti aplikací.(1) Díky konsolidačnímu poměru 91:1 šetří místo v datových centrech i při schopnosti zpracovat obrovskou datovou zátěž.

Sedm nejnovějších blade serverů HP Proliant G7 optimalizovaných pro virtualizaci výpočetního prostředí předstihlo konkurenci osazením 1 TB paměti a integrovanou technologií 10Gb Virtual Connect FlexFabric. Navíc oproti jiným blade serverům podporují 4× více virtuálních strojů a současně vyžadují o 66 % méně hardwaru.(2)

„Zákazníci požadují řešení, která jim umožní nahradit neefektivní IT infrastrukturu nahromaděnou v průběhu minulých let v jejich datových centrech. Enormní náklady na pouhou údržbu těchto systémů jim neumožňují přesunout větší část IT rozpočtu do inovací,“ řekl Pavel Klimuškin, ředitel divize HP ESSN. „Dnešním dnem počínaje začíná HP dodávat řešení pro všechny oblasti vybavení datových center v rámci konvergované infrastruktury založené na nové generaci serverů HP ProLiant G7.“

Schopnost HP dodávat nové technologie založené na průmyslových standardech se odráží ve velké poptávce po serverech HP ProLiant. Potvrzuje to i 58,6% podíl na trhu blade serverů a 46,7% podíl na trhu serverů x86 dle analýzy IDC EMEA Quarterly Server Tracker.(3)

O společnosti HP
HP neustále vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu