České Radiokomunikace přihlásily do soutěže IT PRODUKT 2009 službu Business WiMAX 5/5

[Tisková zpráva] (Praha, 4. května 2009) - České Radiokomunikace přihlásily do druhého kola soutěže IT PRODUKT 2009 službu Business WiMAX 5/5. Ta nabízí vysokorychlostní bezdrátové připojení k internetu a telefonní služby. Je provozována v licencovaných pásmech 3,5 GHz a nabízí dostupnost i tam, kde není metalické vedení, a to bez nutnosti přímé viditelnosti na základnovou stanici. Síť je zatím provozována pouze v Praze a je šířena ze 4 vysílačů.

Business WiMAX představuje nejmodernější variantu bezdrátového produktu se symetrickou přenosovou rychlostí 5 Mb/s. Výhodou je také nativní podpora QoS, nízká agregace 1 : 4, možnost připojení řádově několika desítek počítačů, až 40 současně vedených telefonních hovorů a nepřetržitý dohled. Zákazníkovi je také garantována dostupnost služby prostřednictvím SLA (Service Level Agreement). Dosah služby je do 15km od základnové stanice. Díky možnosti kombinace s dalšími produkty Českých Radiokomunikací je tato služba vhodným řešením pro komplexní zajištění telekomunikačních potřeb menších a středních společností. „Business WiMAX 5/5 patří k nejnovější službě Českých Radiokomunikací. Věříme, že díky svým parametrům a jedinečnosti řešení má WiMAX velké šance na dobré umístění v této soutěži,“ říká Marcel Procházka, Head of Business Development Českých Radiokomunikací.

Úspěšná Soutěž IT PRODUKT je pořádána již třetím rokem časopisem Computerworld. Cílem soutěže je vyzdvihnout produkty, které se významným způsobem odlišují od konkurenčních produktů stejných kategorií. Důraz je kladen především na pozitivní odlišnost od konkurence a přínos produktu pro zákazníka. Výsledky soutěže budou zveřejněny na přelomu května a června 2009.

České Radiokomunikace a.s. jsou tradičním a největším poskytovatelem vysílacích služeb pro televizní a rozhlasové vysílání. V České republice patří k průkopníkům digitálního televizního vysílání, jehož experimentální provoz zahájily v roce 2000 jako první společnost na tuzemském trhu. V roce 2005 spustily rovněž jako první společnost v ČR komerční provoz digitálního multiplexu. V současnosti České Radiokomunikace vysílají digitální televizní signál svého multiplexu 2 pro více než 50 % obyvatelstva.

České Radiokomunikace a.s. jsou v počtu zákazníků největším alternativním telekomunikačním operátorem a druhým největším operátorem pevných linek v České republice. Společnost disponuje vlastní rozsáhlou páteřní sítí. Od roku 2004 začala zároveň budovat svoji síť na základě technologie zpřístupnění místních smyček, která v současnosti pokrývá cca 50 % všech pevných linek v ČR. Díky rozsáhlé vysílací infrastruktuře mohou České Radiokomunikace nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken. Společnost poskytuje hlasové služby, vysoce kvalitní internetové připojení a datová řešení na základě individuálních požadavků zákazníků.

Digitální televizní vysílání bylo spuštěno v systému DVB-T na území Prahy již v roce 2000. Toto vysílání bylo označováno jako dočasný multiplex A a ke dni přechodu tohoto přechodného vysílání do finální sítě 2, činilo jeho pokrytí 42 % obyvatelstva. České Radiokomunikace jsou operátorem komerčního multiplexu 2 a poskytovatelem vysílacích služeb pro multiplexy 1 a 3. K dnešnímu dni činí pokrytí digitálním vysíláním multiplexu 2 více než 50 % obyvatelstva v celkem osmi lokalitách České republiky. Probíhající proces digitalizace vysílání bude završen v roce 2012, kdy bude na území České republiky vystavena digitální vysílací infrastruktura pokrývající až 99,6 % populace digitálním pozemním televizním a rozhlasovým vysíláním.

Vitalia.cz: Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč