České Radiokomunikace spustily nový informační web o digitalizaci

3. 12. 2008

[Tisková zpráva] (Praha, 3. prosince 2008) – České Radiokomunikace spustily nový informační web o digitalizaci televizního vysílání. ČRa tak reagují na množící se dotazy ohledně digitálního zemského televizního. Na webové adrese www.digistranky.cz se diváci mohou dozvědět aktuální informace o probíhající digitalizaci zemského televizního vysílání. Web je rozdělen na část diváckou a odbornou, obě sekce budou podle potřeb pravidelně aktualizovány.

Návštěvníci naleznou na nově spuštěných webových stránkách praktické informace, které zahrnují mimo jiné:

• přehledné tabulky s předpokládanými termíny vypínání analogového a spouštění digitálního zemského vysílání sítí 1, 2 a 3, které ČRa provozují nebo se na jejich provozu podílejí
  • mapy pokrytí jednotlivých oblastí (podle regionů) pro výše uvedené sítě
  • přehledná schémata zapojení přístrojů a antén pro příjem digitálního vysílání
  • odpovědi na nejčastější dotazy související s přechodem na digitální zemské televizní vysílání
  • slovníček pojmů
  • aktuální novinky spojené s digitalizací a další

Diváci zde mohou například také nahlásit potíže, se kterými se případně při příjmu DVB-T setkají. „Naším cílem je nabídnout divákům našich zákazníků a odborné veřejnosti kvalitní informační servis. Uveřejnění informací na webu je rychlé a umožňuje nám poskytnout lidem okamžitou aktualizaci, takže se divák vždy vše dozví včas,“ říká Kamil Levinský, ředitel Úseku pro transformaci společnosti.

Telekomunikační a vysílací řešení České Radiokomunikace a.s. jsou tradičním a největším poskytovatelem vysílacích služeb pro televizní a rozhlasové vysílání. V České republice patří k průkopníkům digitálního televizního vysílání, jehož experimentální provoz zahájily v roce 2000 jako první společnost na tuzemském trhu. V roce 2005 spustily rovněž jako první společnost v ČR komerční provoz digitálního multiplexu. V současnosti České Radiokomunikace vysílají digitální televizní signál svého multiplexu 2 pro více než 50 % obyvatelstva.

České Radiokomunikace a.s. jsou v počtu zákazníků největším alternativním telekomunikačním operátorem a druhým největším operátorem pevných linek v České republice. Společnost disponuje vlastní rozsáhlou páteřní sítí. Od roku 2004 začala zároveň budovat svoji síť na základě technologie zpřístupnění místních smyček, která v současnosti pokrývá cca 50 % všech pevných linek v ČR. Díky rozsáhlé vysílací infrastruktuře mohou České Radiokomunikace nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken. Společnost poskytuje hlasové služby, vysoce kvalitní internetové připojení a datová řešení na základě individuálních požadavků zákazníků.

Digitální televizní vysílání bylo spuštěno v systému DVB-T na území Prahy již v roce 2000. Toto vysílání bylo označováno jako dočasný multiplex A a ke dni přechodu tohoto přechodného vysílání do finální sítě 2, činilo jeho pokrytí 42% obyvatelstva. České Radiokomunikace jsou operátorem komerčního multiplexu 2 a poskytovatelem vysílacích služeb pro multiplexy 1 a 3. K dnešnímu dni činí pokrytí digitálním vysíláním multiplexu 2 více než 50% obyvatelstva v celkem osmi lokalitách České republiky. Probíhající proces digitalizace vysílání bude završen v roce 2012, kdy bude na území České republiky vystavena digitální vysílací infrastruktura pokrývající až 99,6% populace digitálním pozemním televizním a rozhlasovým vysíláním.

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube