Čtvrt miliardy pro Ataxo

15. 10. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 15.10.2008 – Do společnosti Ataxo, největší středoevropské agentury specializující se na marketing v internetových vyhledávačích, vstoupil zahraniční investor. Privátní investiční fond Garvest za menšinový podíl v Ataxu zaplatil celkem přes 220 milionů korun, což je částka překračující všechny dosud ohlášené investice v tomto oboru v Evropě. Není bez zajímavosti, že mezi vlastníky Garvestu patří Arjan Bakker, tvůrce největšího středoevropského transakčního servisu, Allegro.pl, který má u nás svou sesterskou službu Aukro.

“Jsme svým způsobem velmi hrdi na to, že Garvest oslovil právě nás, protože už prokázal, že má cit pro dobré internetové projekty. Vstup investora nebude mít pouze finanční přínos; to nejlepší z mezinárodních zkušeností obou společností pomůže Ataxu k významnému posílení pozice jedničky v regionu. Finanční injekce je určena pro marketing na stávajících trzích, zejména v Polsku, které je pro nás v tuto chvíli klíčovou zemí, a na rozvoj nových projektů, při kterých využijeme i kontakty a zkušenosti Garvestu.” uvádí Pavel Doležal, ředitel a jeden ze zakladatelů Ataxa.

“Takováto investice do oboru marketingu ve vyhledávačích je významnou zprávou pro celý lokální trh. Když se před několika lety prodával iProspect, jedna z největších agentur našeho typu v USA, byl ohodnocen nižší částkou, než na kolik si Garvest cení nás,” dodává Doležal. Arthur van Wijck Jurriaanse, generální ředitel Garvestu, komentuje vstup slovy: “Rozhodli jsme se investovat do Ataxa, protože tato společnost předbíhá trh svými inovacemi a profesionalitou a povedlo se jí zopakovat úspěch svého obchodního modelu už ve třech zemích. To poskytuje velmi silnou základnu pro další růst.“

Ataxo
Ataxo je největší středoevropskou agenturou specializující se na marketing ve vyhledávačích. Původně česká společnost je dnes skupinou s mateřskou firmou v Holandsku a pobočkami v České republice, Polsku a na Slovensku. Kromě marketingu ve vyhledávačích poskytuje široké spektrum služeb, usnadňujících klientům těžit z možností moderních technologií a internetu. Ataxo je držitelem titulu Google Qualified Company a Circle členství v SEMPO, celosvětovém oborovém profesionálním sdružení.

Garvest
Garvest je investiční společnost, specializující se na internetové projekty. Mezi její úspěšné investice patří například největší středoevropský aukční server, v Polsku pod názvem Allegro a ve většině ostatních zemí, včetně ČR, jako Aukro, dále je podílníkem v několika středoevropských a jihoevropských zejména transakčních projektech a expanduje i mimo Evropu.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není