ČVUT a Microsoft prohlubují spolupráci

[Tisková zpráva] V Dejvicích vyroste nová „Laboratoř interoperability“

Praha, 14. září 2009 – Společnost Microsoft podpoří výstavbu nové laboratoře na Fakultě elektrotechnické na ČVUT v Praze. Jejím prostřednictvím bude možné testovat spolupráci systémů společnosti Microsoft se systémy jiných dodavatelů, jako například podporu PHP aplikací v prostředí Windows. Studenti budou mít příležitost získat nové znalosti v oblasti systémové spolupráce, která se v praxi řeší stále častěji, a tak se lépe připravit na budoucí praxi a zvýšit svou konkurenceschopnost na trhu práce. Příležitost testovat systémovou spolupráci budou mít kromě studentů také komerční firmy.

Koncept laboratoře a spolupráce s akademickou půdou přijede v úterý 15. září 2009 podpořit také Hank Janssen, hlavní vývojový inženýr Open Source Technology Centra společnosti Microsoft. Pro odbornou veřejnost je připraven seminář na téma „Microsoft a vývoj open source“, který začíná v 9:30 na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze 6. Více informací pro zájemce je k dispozici na http://www.mi­crosoft.com/cze/o­pensource/vyvoj-opensource/jan­ssen.mspx.

„Microsoft se dlouhodobě snaží studentům pomáhat, aby se co nejlépe uplatnili po studiu v praxi. V březnu jsme pro studenty uvolnili profesionální nástroje pro vývoj a design v rámci programu DreamSpark, dnes díky významnému partnerství s Fakultou elektrotechnickou na ČVUT nabízíme podporu v často diskutované oblasti systémové spolupráce,“ hodnotí přínos nové laboratoře Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje společnosti Microsoft.

Děkan elektrotechnické fakulty ČVUT v Praze doc. Ing. Boris Šimák, CSc. dodává: „Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze je prestižním vysokoškolským pracovištěm, které si získalo uznání jak v České republice, tak i v zahraničí. Naplnění našich cílů být prestižní technickou vzdělávací a výzkumnou institucí s významným postavením v rámci světového vzdělávacího a výzkumného prostoru, se uskutečňuje zejména díky aktivní spolupráci fakulty s partnerskými institucemi a firmami. Jednou z významných partnerských firem je také Microsoft. Výsledkem vzájemné dlouhodobé spolupráce je i vznik společné Laboratoře interoperability.“

O systémové spolupráci
Systémová spolupráce (interoperabilita) představuje spolupráci systémů od různých výrobců, které se často vyskytují v jednom IT prostředí a potřebují navzájem komunikovat. Spolu s vývojem webových služeb se tak stává významnou potřebou obchodu a IT. Microsoft se v této oblasti stále více angažuje a prostřednictví inovací svých produktů, přístupu k technologiím, podpory komunit a technologických standardů se snaží řešit požadavky zákazníků, vývojářů, partnerů i nezávislých softwarových poskytovatelů.

O společnosti Microsoft
Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný