Czech On Line navýšil v roce 2003 tržby o 70 procent

21. 4. 2004

Czech On Line navýšil v roce 2003 tržby o 70%

Praha (20. dubna 2004) – Společnost Czech On Line, a.s., přední alternativní telekomunikační operátor na našem trhu a dceřinná společnost Telekom Austria AG, upevnila svoji pozici na trhu. Tržby za telekomunikační služby v roce 2003 dosáhly hodnoty 589 mil. Kč, což znamená nárůst o 70% oproti roku 2002.

„Mimořádný nárůst tržeb za loňský rok předčil naše prognózy. Hodnota EBITDA*, jednoho z ukazatelů profitability firmy, činí 178 mil. Kč v roce 2003, to je pětinásobek roku 2002. Čistý provozní zisk Czech On Line vzrostl na 87 mil. Kč v roce 2003 oproti ztrátě 42 mil. Kč v roce 2002. Rok 2003 je tak nejúspěšnějším rokem v historii Czech On Line,“ říká Clemens Wohlmuth, finanční ředitel a člen představenstva Czech On Line.

Za úspěšnými hospodářskými výsledky stojí zejména příznivá cenová politika, výrazný nárůst zákazníků v hlasových službách a vyřešení některých regulačních problémů na trhu. Czech On Line poskytuje firemním zákazníkům balíčky hlasových i datových služeb, které nyní patří k nejvýhodnějším na našem trhu. S velkým ohlasem se setkaly bezdrátové služby, zejména v souvislosti s rozšířením jedné z nejmodernějších bezdrátových technologií BreezeAccess OFDM do dalších lokalit po celé republice.

Výhodná tarifní politika se promítla i do datových služeb pro domácí uživatele, kterým Czech On Line nabízí služby pod značkou VOLNÝ. Jedná se o vytáčené připojení, freemailové služby VOLNÝ Mail a POST.CZ, ale i služby vysokorychlostního internetu ADSL. VOLNÝ v loňském roce nabídl mezi prvními ADSL služby a jako první požádal o propojení s úmyslem poskytovat vlastní portfolio ADSL služeb. Na podzim úspěšně uvedl pro domácí uživatele hlasovou službu pro volání z pevné linky, založenou na předvolbě operátora pod názvem VOLBA 1020.

Czech On Line je akciovou společností, jejímž 100% vlastníkem je od roku 2000 společnost Telekom Austria Group, největší telekomunikační operátor na rakouském trhu.

POZN: *EBITDA = hodnota provozního zisku před zdaněním, splátkou úroků, odpisy a amortizací

O společnosti Czech On Line, a.s.

Společnost Czech On Line, a. s. je předním alternativním poskytovatelem telekomunikačních služeb v České republice. Obchodní aktivity na tuzemském trhu zahájila v roce 1995. V červenci 2000 vstoupil do společnosti strategický partner Telekom Austria AG, který se stal stoprocentním vlastníkem společnosti. Společnost Czech On Line poskytuje svým zákazníkům služby pod dvěma značkami: Czech On Line a VOLNÝ.

Czech On Line (B2B) nabízí hlasové, internetové a datové služby a služby s přidanou hodnotou pro střední a velké společnosti v České republice. Firemním zákazníkům poskytuje speciální řešení dle jejich individuálních požadavků a přání. Více informací na www.col.cz.

VOLNÝ představuje připojení k internetu a celou řadu dalších on-line služeb určených pro koncové uživatele (B2C) – informační portál www.volny.cz, emailové služby, prostor pro umístění webových stránek a další.

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET