CZLUG a OSS Aliance zahajuje reklamní kampaň na podporu legalizace software

10. 3. 2006

CZLUG ve spolupráci s OSS Aliance zahajuje vlastní reklamní kampaň vysvětlující, že legalizaci software lze provést snadno a rychle i výměnou operačního systému a nasazením aplikací se svobodnými licencemi. Tyto aplikace jsou většinou zdarma, nebo mnohem levnější než jejich komerční alternativy, a přitom nabízejí srovnatelné vlastnosti i výkon.

Základní informace o Linuxu a jím podporovaných aplikacích lze nalézt na adrese proc.linux.cz, příklady úspěšných nasazení ve firmách jsou uvedeny na portále www.lbw.cz. Akce bude ukončena v dubnu, kdy se koná významná linuxová výstava LinuxExpo a současně konference Open Goverment, ukazující cesty nasazení svobodného software ve státní správě.

Kampaň bude probíhat prostřednictvím bannerové reklamy, kontextové reklamy a odborných článků.

Předseda CZLUGu k tomu říká: „„Linux již dávno vyrostl z dětských botiček, dnes se jedná o systém, který je možné nasadit v nepřeberném počtu situací, ke kterému je dostupná široká komunitní i komerční podpora a který kombinuje nepřekonatelnou cenu s vysokou stabilitou.“

Předseda OSS Alliance dodává: „Považujeme za velice důležité, upozornit uživatele i na jiné možnosti legalizace softwaru, než nákup drahých, proprietárních řešení. Software lze legalizovat mnohem efektivněji právě přechodem na svobodný software.“

Pavel Janík, vedoucí lokalizace OpenOffice.org a člen OpenOffice.org Community Council říká: „OpenOffice.org je nyní k dispozici již ve verzi 2.0.2, je kompletně počeštěný a nabízí uživatelům vysokou užitnou hodnotu bez strachu z udávání a kontrol legality software. Uživatelé jej mohou používat na všech rozšířených operačních systémech. A to vše zdarma.“

Další informace o legálních možnostech použití svobodného software jsou dostupné na horké lince svobodného software 800 880 844 každý pracovní den od 9:00 do 19:00.

Za CZLUG
Dan Ohnesorg
předseda CZLUGu
dan@ohnesorg.cz

O CZLUGu

České sdružení uživatelů operačního systému Linux (CZLUG) je zájmové sdružení uživatelů Linuxu zejména z České republiky. Další informace jsou dostupné na adrese www.linux.cz/czlug.

O OSS Alliance

Společnost pro výzkum a podporu Open Source je neziskovou organizací založenou při FJFI ČVUT a pod záštitou Ministerstva informatiky ČR. Jejím hlavním cílem je pomáhat správním orgánům při řešení otázky, zda je vhodné přejít / nepřejít na Open Source a jejich následné využívání pro činnost státní správy, samosprávy i soukromého sektoru.

Partnery akce jsou:

Liberix, o.p.s – Společnost jejímž posláním je podpora vývoje, lokalizace a dokumentace svobodného software. www.liberix.cz

Stickfish, s. r. o. – Stickfish aspiruje na mladého a progresivního distributora VAR v oblasti informačních technologií se zaměřením na UNIX a síťovou infrastrukturu. Spojení se službami s přidanou hodnotou (Value Added Services) a soustředění se na segment, kde jsou naše kompetence silné, vám zajistí stabilní oporu při nasazování a plánování moderních informačních technologií.

QCM, s. r. o. – Společnost zastupující v České Republice jednoho z nejvýznamnějších linuxových distributorů, francouzskou společnost Mandrake. Věnuje se jak prodeji, tak vývoji linuxových aplikací a vydává oblíbený časopis LinuxExpress.

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV