D-Link a Airspace vytvořili partneství zaměřené na trh podnikových sítí WLAN

25. 3. 2004

D-Link a Airspace vytvořili partneství zaměřené na trh podnikových sítí WLAN

Iniciativa vychází z nově vnikajícího standardu Lightweight Access Point (LWAPP)

Praha, 24. března 2004; Londýn, 23. března 2004: Společnosti D-Link a Airespace, Inc. oznámily dohodu o partnerství a vzájemné spolupráci na vývoji nových přístupových bodů D-Link Access Point (AP) určených pro velké podniky, které budou podporovat nově vznikající protokol Lightweight Access Point Protocol (LWAPP). Přestože společnost D-Link je společností Synergy Research Group i společností Dell'Oro Group hodnocena jako hráč číslo 2 na světovém trhu bezdrátových LAN sítí pro domácnosti a malé a střední podniky, firma hodlá tuto pozici opustit právě se svými prvními bezdrátovými produkty pro velké podniky.

Spojením inteligentních prvků pro řízení sítí WLAN vyvinutých společností Airespace, které získaly řadu ocenění, a rozsáhlých zkušeností společnosti D-Link v oblasti návrhu a výroby sítí WLAN a jejích rozsáhlých prodejních kanálů obě společnosti pracují na uspokojení rostoucí globální poptávky po inteligentních podnikových WLAN systémech.

„Poptávka po podnikových systémech WLAN nadále horečnatě roste, přičemž ve 3. čtvrtletí roku 2003 celosvětová poptávka přesáhla 300 miliónů USD a do roku 2006 se má tato hodnota vyšplhat až na 2 miliardy USD,“ uvedl Richard Webb, řídící analytik ve společnosti Infonetics Research. „Nárůst u podnikových bezdrátových aplikací definuje potřebu WLAN systémů s mnoha funkcemi, které by dokázaly vyřešit klíčové otázky v oblasti bezpečnosti, správy RF, mobility, výkonu a škálovatelnosti. D-Link má zkušenosti, uznávanou značku a výrobní schopnosti potřebné pro uvedení tohoto typu technologie na trh; společnost Airespace je známa dodávkami inteligentních systémů WLAN. Spolupráce obou společností zvýší jejich sílu při vstupu na podnikový trh.“ Partnerství pro růst trhu podnikových systémů WLAN

D-Link Systems je podle posledních zpráv společnosti Infonetics Research předním světovým dodavatelem drátové i bezdrátové síťové konektivity pro podniky a zastává vedoucí pozici v oblasti Ethernetových přepínačů. Časopis BusinessWeek ve svém hodnocení tuto společnost řadí mezi 100 nejlepších společností v oboru informačních technologií. D-Link navrhuje a vyvíjí oceňovaná řešení konektivity pro podnikové trhy. Mezi poslední ocenění patří „CRN Product of the Year 2003“ v oboru bezdrátových produktů a „Network World Blue Ribbon Award“.

„Společnost Airespace je známa jako respektovaný inovátor v oblasti řešení pro správu sítí WLAN ve velkých podnicích,“ uvedl Kevin Wen, Prezident D-Link Europe. „Jsme potěšeni, že můžeme navázat perspektivní spolupráci se společností, která nám umožní rozšířit portfolio našich produktů a více se zaměřit na rozvoj aktivit na trhu podnikových bezdrátových technologií.“

„D-Link je dobře zavedeným hráčem v oboru sítí,“ řekl Brett Galloway, prezident a generální ředitel společnosti Airespace. „Jeho zkušenosti s návrhem a dodávkami síťových zařízení mají pro Airespace nesmírnou hodnotu, neboť tak můžeme rozšířit naše aktivity v sektoru velkých podniků. Toto partnerství poskytne zákazníkům z řad velkých podniků bezkonkurenční kontrolu a řízení sítí WLAN a více inovací pro podnikové přístupové body a přispěje k celkovému rozvoji podnikového trhu pro bezdrátové sítě WLAN.“

LWAPP: USB pro podnikové bezdrátové sítě
Přicházející přístupový bod D-Link AP bude spolupracovat s přepínačem Airespace 4000 WLAN Switch, se zařízením Airespace 4100 WLAN Appliance a s jakýmkoliv dalším řadičem WLAN podporujícím nově vznikající protokol IETF Lightweight Access Point Protocol (LWAPP). Protokol LWAPP odstraňuje bariéry mezi připojovacími přístupovými body a přepínači sítě WLAN, čímž poskytuje prostředí podobné technologii USB pro zařízení vyvíjená různými výrobci WLAN.

Poskytnutím podpory nového standardu IETF společnosti D-Link a Airespace pomáhají celému odvětví při přechodu na společný standard interoperability WLAN. Pomocí LWAPP si podniky mohou vybrat ty nejlepší WLAN systémy od různých dodavatelů a zajistit tak maximální výkon za nejlepší ceny. Vytvořením společného standardu pro celé odvětví navíc LWAPP zajišťuje, že dnešní systémy WLAN budou plně podporovány i v budoucnu.

V případě zájmu o další informace, prosím kontaktujte:

Kontakt na společnost D-Link
Holger Wagner / Monica Reccius
D-Link Deutschland GmbH
Schwalbacher Strasse 74
D-65760 Eschborn
Tel.: +49 (0) 6196 7799–0
Fax: +49 (0) 6196 7799–300
E-Mail: hwagner@dlink.de nebo mreccius@dlink.de

Kontakt na PR agenturu
Patrik Schober
PRAM
Na Moráni 5
128 00 Praha 2
Tel.+ Fax: 224 913 000
E-Mail: patrik.schober@pram­.cz

O společnosti D-Link
Společnost D-Link, která byla založena v roce 1986, je největším výrobcem síťových produktů mimo území USA. Společnost dosáhla pozice jednoho z předních dodavatelů síťových a komunikačních řešení pro malé a střední firmy a v oblasti širokopásmových aplikací díky svým inteligentním, jednoduchým a cenově efektivním řešením pro sdílení širokopásmových připojení, bezdrátové sítě a IP telefonii.

D-Link Central Europe sídlí v německém městě Eschborn poblíž Frankfurtu a svými službami pokrývá Německo, Rakousko, Švýcarsko a východní Evropu. Vlastní prodejní dceřiné společnosti ve Vídni, Curychu, Varšavě, Budapešti a v Praze. V rámci programu D-Link Campus společnost nabízí školení a konzultace ohledně technologií a produktů.

Navštivte D-Link na Internetu: http://www.dlink.pl (anglická verze).

O společnosti Airespace, Inc.:
Airespace navrhuje a vyvíjí inteligentní bezdrátové síťové platformy, které podporují kritické podnikové aplikace. Společnost definovala standard pro podnikové bezdrátové sítě LAN, čímž si získala ocenění časopisu Network Computing „Editor's Choice Award“, ocenění „World Class Award“ udělované časopisem Network World a nominaci na jeden z nejlepších bezdrátových produktů roku 2003 (Best Wireless Products of 2003) ve čtenářské anketě časopisu InfoWorld. Díky dynamickému řízení RF, „vzduchotěsné“ bezpečnosti, vysoké mobilitě a podpoře aplikací v reálném čase (jako je přenos hlasu) Airespace pomáhá podnikům při implementaci bezpečných bezdrátových LAN sítí po celém světě.

Více informací o společnosti Airespace a jejích produktech naleznete na internetových stránkách www.airespace.com

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte