D-Link expanduje na bezdrátový trh 3G

[Tisková zpráva] D-Link zavádí řadu 3G kompatibilních zařízení jako odezvu na zvýšenou poptávku spotřebitelů po 3G produktech

Praha 11. února 2010 – D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, oznámil, že v roce 2010 posílí svoje oceňované portfolio spotřebních a SMB produktů řadou nových bezdrátových 3G kompatibilních zařízení. Zaměření D-Linku na rostoucí trh 3G je přirozeným vývojem pro společnost, která vyvíjí síťové technologie již přes 23 let, a je také znamením, že D-Link iniciativně cílí na nové rostoucí oblasti.

Využívání mobilního širokopásmového připojení, podporované klesajícími cenami a rušením datových limitů, zažívá v západní Evropě velký rozkvět. Podle analytické společnosti Gartner bude využívání mobilního broadbandu, měřené počtem lidí využívajících datové karty, vykazovat v západní Evropě během následujících pěti let průměrný roční růst (CAGR) ve výši 32 % .

„D-Link vstoupil poprvé na trh 3G před třemi lety, takže to pro nás rozhodně není nová oblast. Tento počáteční krok nám posloužil pro otestování prostředí,″ říká Kevin Wen, prezident D-Link Europe. „D-Link pečlivě vyhodnotil ohlasy od svých zákazníků a snaží se přesně vyhovět jejich požadavkům svými produkty, které nejsou závislé na konkrétní SIM kartě a jsou dobře přenosné. D-Link se chtěl také ujistit, že má solidní 3G portfolio, které uspokojí všechny typy uživatelů od domácností přes SoHo až po SMB. Trh 3G rychle roste a začíná vyzrávat, což znamená, že pro D-Link nastal pravý čas představit širší škálu svých 3G zařízení.”

Pan Wen dodává, že: „D-Link tradičně soustředil svoje úsilí na technologie připojení přes pevné linky, například ADSL nebo rozvod kabelové TV. Tyto trhy se nyní sbližují s operátory mobilních telefonů, protože zákazníci začínají být ve zvýšené míře závislí na okamžité dostupnosti přístupu k Internetu na libovolném místě. D-Link má skvělou pozici pro uspokojení tohoto rostoucího požadavku, protože může přenést svoje rozsáhlé znalosti a zkušenosti s pevným širokopásmovým připojením do mobilní sféry. Spolupracujeme již s několika mobilními operátory na doplnění jejich nabídky 3G produktů.″

Nové 3G produkty od D-Linku, které umožňují 3G připojení přes 3G směrovač nebo USB adaptér použitý jako modem, by měly oslovit především poskytovatele mobilního broadbandu. D-Link se snaží zpřístupnit tuto nabídku také všem spotřebitelům prostřednictvím běžného prodeje tím, že vyrábí zařízení, která jsou kompatibilní s libovolnou SIM kartou bez ohledu na síťového operátora a umožňují tak pohodlné připojení pro co nejširší uživatelskou základnu.

Pro více informací o společnosti D-Link, prosím, navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlin­kcz.

O společnosti D-Link
D-Link, který slaví v tomto roce 23 let „budování sítí pro lidi“, dosáhla pozice jednoho z předních dodavatelů síťových broadbandových digitálních prvků pro hlasovou a datovou komunikaci a řešení pro digitální domácnosti, malé a střední podniky či velké společnosti. Celosvětově dodává 21 % všech LAN přepínacích portů a před ním se drží již jen společnost Cisco. D-Link byl nedávno zahrnut do přehledu nejúspěšnějších světových společností působících v oblasti informačních technologií v BusinessWeek Magazine „Info Tech 100“.

D-Link má zastoupení ve 20 zemích po celé Evropě s centrem v Londýně. Tento region je pro společnost strategicky důležitý a představuje jednu třetinu jejích globálních příjmů.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný