D-Link mezi 100 nejúspěšnějšími IT společnostmi pro rok 2007

[Tisková zpráva] Praha, 9. července 2007 — Společnost D-Link, poskytovatel síťových řešení pro firmy i běžné zákazníky, dnes oznámila, že byla zařazena do žebříčku „Info Tech 100“ sestaveného časopisem BusinessWeek z nejlepších IT firem celého světa. BusinessWeek je vysoce uznávané a respektované periodikum, zabývající se podnikáním, a toto hodnocení vyšlo v jeho aktuálním čísle z 2. července 2007.

Aby byla společnost zařazena do tohoto žebříčku, musí splnit přísná kritéria stanovená časopisem BusinessWeek, mimo jiné zisk více než 300 milionů US dolarů. Původních 500 společností bylo rozděleno do 8 samostatných kategorií, jako např. software, polovodiče nebo počítače a příslušenství. Vyřazeny byly pak ty společnosti, kterým klesla hodnota akcií o více než 75 %, poklesly prodeje nebo vyvstaly otázky ohledně jejich budoucnosti. Zbývající společnosti byly seřazeny podle návratnosti investic do majetku a akcií, růstu výnosů a podle celkového výnosu.

Společným tématem letošního žebříčku „Info Tech 100“ byla neustálá inovace. Pro mnoho společností, které se dostaly na tento seznam, byly často klíčovými faktory udržování a posilování jejich prestiže a uzpůsobení nabídky potřebám zákazníka. Dalšími faktory byly např. schopnost pronikat do nových oborů podnikání a rychle rozšiřovat svůj podíl v nových oblastech trhu.

„Zařazení společnosti D-Link do žebříčku 100 nejlepších IT firem časopisu BusinessWeek považujeme za velký úspěch,“ řekl Kevin Wen, prezident evropské divize společnosti D-Link. „Tato pocta je výsledkem spousty energie a investic, které společnost D-Link vkládá do svých produktů, čímž chrání své pozice na trhu. Ukazuje také značný pokrok společnosti D-Link ve vývoji řešení pro podnikový sektor.“

Společnost D-Link byla nejen zařazena mezi 100 nejúspěšnějších společností zabývajících se informačními technologiemi, ale umístila se dokonce na 9. místě z hlediska výnosů akcionářů. Návratnost investic do akcií společnosti D-Link byla za poslední rok 99,6% (k datu 31.května 2007).

Celý článek o žebříčku „Info Tech 100“ pro rok 2007 je k dispozici na stránkách http://www.bu­sinessweek.com.