D-Link míří s AirPremier do firemního sektoru

[Tisková zpráva] D-Link uvádí nový firemní řiditelný bezdrátový přístupový bod v řadě AirPremier se dvěma LAN porty a podporou dvou pásem.

Londýn 16. ledna 2006 – Společnost D-Link představila další model ve svojí řadě bezdrátových přístupových bodů, zaměřený na podnikový trh. Řiditelný dvoupásmový přístupový bod D-Link AirPremier DWL-8200AP poskytuje flexibilní a výkonnou bezdrátovou síť s vysokou dostupností, umožňující souběžnou komunikaci na frekvencích 2,4 GHz a 5 GHz s podporou protokolů 802.11b/g a 802.11a.

DWL-8200AP přináší dokonalý bezdrátový provoz s maximální flexibilitou, umožňující zřídit dvě paralelní sítě pro organizace, které potřebují zajistit optimální dostupnost a rozšiřitelnost. S vestavěnou funkcí SuperG je možné dosáhnout ještě větší výkonnosti s rychlostí až 108 Mb/s v režimu 802.11g.

„DWL-8200AP s robustní konstrukcí v odolném kovovém pouzdru s uzamykatelnými konzolami byl speciálně navržen tak, aby splňoval požadavky firem na bezpečné a centrálně řízené bezdrátové sítě,“ řekl Balvinder Singh Phull, manažer komunikačního marketingu D-Link ve Spojeném království a Irsku. „Tento výrobek, schopný pokrýt potřeby náročných uživatelů pomocí dvou LAN portů pro hlavní a hostující síť, více SSID a až 16×802.1Q VLAN, je dalším příkladem technické vyspělosti řešení D-Link pro podniková prostředí.“

DWL-8200AP může být nakonfigurován do jednoho ze tří režimů: jako normální přístupový bod, jako point-to-point bridge (PtP) a point-to-multipoint bridge (PtMP), což například znamená, že režim v pásmu 11a je možné nastavit jako přístupový bod a přitom současně používat pásmo 11g pro přemostění. Přístupový bod může být napájen také přes Ethernet (802.3af PoE), což dovoluje nainstalovat tato zařízení v areálu podniku i na místech, kde nejsou k dispozici zásuvky elektrické sítě. DWL-8200AP vyniká mimořádně vysokou úrovní zabezpečení a podporuje šifrování WPA/WPA2-Enterprise a WPA/WPA2-Personal, 802.1× a AES šifrování a segmentaci uživatelů pro optimální ochranu. Označení WPA2 znamená, že podporuje 802.11i, což je nastávající standard pro ještě lepší zabezpečení.

Správci sítě mohou ovládat všechny funkce a nastavení DWL-8200AP přes webové konfigurační rozhraní nebo přes Telnet. Pro pokročilou správu a monitorování provozu může být použit také program D-Link AP Manager pro řízení bezdrátové LAN v podnikovém prostředí. DWL-8200AP je vybaven také podporou pro administrátorský software D-View SNMP. D-View se používá pro centrální správu a monitorování rozsáhlých sítí přes SNMP. Cena a dostupnost DWL-8200AP bude ne trhu během 1.čtvrtletí 2006 jak v České republice, tak na Slovensku za doporučenou maloobchodní cenu 9 050 Kč bez DPH. Cena zahrnuje také konfigurační program AP Manager a uzamykatelné konzoly pro montáž na zeď na ochranu proti krádeži.

O společnosti D-Link
Společnost D-Link, která byla založena před 20ti lety v roce 1986, je největším výrobcem síťových produktů mimo území USA. Společnost dosáhla pozice jednoho z předních dodavatelů síťových broadbandových digitálních prvků pro hlasovou a datovou komunikaci a řešení pro digitální domácnosti, malé a střední podniky či velké společnosti. S miliony vyrobených a distribuovaných síťových a komunikačních produktů má D-Link významné postavení na trhu a jeho produkty vykazují vysoký poměr cena/výkon. D-link má zastoupení ve 20 zemích po celé Evropě.

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla