D-LINK PŘICHÁZÍ NA TRH JAKO PRVNÍ S UPGRADY NA VERZI 2.0 PRO PRODUKTY ZALOŽENÉ NA NÁVRHU NORMY 802.11N

23. 5. 2007

[Tisková zpráva] Nejnovější upgrady od D-Link přináší kompatibilitu produktů s návrhem normy 802.11n 2.0 a certifikaci pro „Connect with Intel® Centrino®“

Londýn, 23. května 2007 – Společnost D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro podniky i domácnosti, oznámila okamžitou dostupnost aktualizací pro svoji oceňovanou řadu bezdrátových produktů Wireless N, která vychází z návrhu standardu bezdrátové komunikace 802.11n (Draft 11N). Kromě zajištění souladu s nejnovější verzí 2.0 chystané normy 802.11n získaly upgrady firmwaru a ovladačů také certifikaci „Connect with Intel® Centrino®“, která zaručuje kompatibilitu a součinnost se zařízeními na platformě Intel® Next-Gen Wireless-N.

Návrh verze 2.0 normy 802.11n posunuje průmysl blíže k jejímu konečnému schválení a přináší další skupinu technických požadavků pro zdokonalení existujících produktů založených na návrhu této normy. Technické změny, které nastaly mezi verzemi návrhu 1.0 a 2.0, se týkají především ochrany dosavadních zařízení, včetně požadavků na fungování Clear Channel Assessment (CCA), což společnost D-Link nabízela již v produktech verze 1.0, kde byly ochranné mechanizmy ještě nepovinným doplňkem. Úsilí o dosažení nejlepšího výkonu a zabezpečení produktů podle návrhu nové normy 11n i předchozích 802.11b/g umožnilo společnosti D-Link stát se prvním výrobcem, který uvedl na trh upgrady pro verzi 2.0.

Pro získání certifikací „Connect with Intel Centrino“ byly bezdrátový směrovač a adaptéry z řady D-Link Wireless N podrobeny přísným zkouškám, aby byla ověřena jejich kompatibilita s platformou Intel Next-Gen Wireless N. Intenzivní testování probíhalo v reálných podmínkách podle scénářů typických pro použití v domácím i podnikovém prostředí. Při testovacím procesu Intelu, který byl prováděn po dobu několika měsíců, produkty D-Link splnily nebo překročily požadavky Intelu na výkon, zvýšený dosah, společný provoz s jinými klienty a přístupovými body 802.11b/g a schopnost eliminovat mrtvé zóny bez Wi-Fi signálu.

„Program Intelu ‚Connect with Centrino‛ zaručuje, že uživatelé technologických platforem Intel Centrino získají ve svých domácích bezdrátových sítích rychlost, dosah a robustnost, které slibuje chystaná norma 11n,“ řekl Randy Nickel, ředitel oddělení bezdrátových sítí a mobilních produktů Intel Corporation. „Splněním náročného certifikačního programu Intelu prokázala společnost D-Link svoji snahu podporovat a rozvíjet všechny možnosti návrhu standardu 802.11n.“

„Máme radost, že jsme první, kdo přichází na trh s produkty pro návrh 11n verze 2.0 a kdo spolupracuje se společností Intel na poskytování produktů a technologií, které přináší slibovanou konvergenci domácích síťových komunikací,“ řekl AJ Wang, vedoucí technických služeb D-Link. „Uvedení nového stupně technologie kompatibilní s verzí 2.0 návrhu 11n a splňující přísná kritéria pro získání certifikace Intelu jsou potvrzením úsilí, které společnost D-Link investovala do svých produktů, aby splnila požadavky normy 802.11n týkající se vysoké rychlosti, zvýšeného dosahu, spolehlivosti a součinnosti s jinými zařízeními.

Produkty D-Link verze 1.0 a upgrady pro verzi 2.0 jsou založeny na technologiích Atheros XPAN® draft 11n, které mají ochranu proti zneužití funkce Clear Channel Assessment.

K dispozici jsou nyní následující produkty D-Link kompatibilní s návrhem normy 802.11n verze 2.0 a certifikované programem „Connect with Intel Centrino“:

Bezdrátový N gigabitový směrovač D-Link DIR-655 – Po připojení ke kabelovému nebo DSL modemu poskytuje tento směrovač počítačům, herním konzolám a přehrávačům médií vysokorychlostní přístup k Internetu a vytváří bezpečnou bezdrátovou síť pro sdílení fotografií, hudby, videa, tiskáren a síťových úložišť dat.

Bezdrátový N PCI Express adaptér pro stolní počítače D-Link DWA-556 – Přináší bezkonkurenční bezdrátový výkon pro stolní počítače vybavené sběrnicí PCI Express, která poskytuje lepší přenos dat než standardní rozhraní PCI, a umožňuje uživatelům sdílet vysokorychlostní připojení k Internetu, fotografie, soubory, hudbu, video, tiskárny a úložiště dat.

Bezdrátový N ExpressCard adaptér pro notebooky D-Link DWA-643 – Tento bezdrátový adaptér pro notebooky se zapojuje do slotu Express Card a umožňuje uživatelům sdílet vysokorychlostní připojení k Internetu, fotografie, soubory, hudbu, video, tiskárny a úložiště dat.

Bezdrátový N PCI Express adaptér pro stolní počítače D-Link DWA-547 – Tento bezdrátový adaptér přináší vysoký bezdrátový výkon a umožňuje uživatelům sdílet vysokorychlostní připojení k Internetu, fotografie, soubory, hudbu, video, tiskárny a úložiště dat.

Bezdrátový N CardBus adaptér pro notebooky D-Link DWA-645 – Tento bezdrátový adaptér přináší nedostižný bezdrátový výkon pro notebooky a umožňuje sdílet vysokorychlostní připojení k Internetu, fotografie, soubory, hudbu, video, tiskárny a úložiště dat.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)