D-Link rodinný wi-fi router DIR-300

8. 5. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 7. května 2008 – Společnost D-Link, dodavatel end-to-end řešení počítačových sítí pro podniky i domácnosti, oznamuje dostupnost nového bezdrátového směrovače D-Link DIR-300 určeného pro domácnosti a malé firmy. Produkt bezesporu zaujme nadstandardní výbavou, ve které nechybí funkce jako Wi-Fi Protected Setup, integrovaný firewall, filtrování MAC adres či rodičovská kontrola umožňující blokovat webové adresy s nevhodným obsahem.

Bezdrátový směrovač D-Link DIR-300 dodržuje normu IEEE 802.11g a je plně kompatibilní s ostatními Wi-FI zařízeními. S jeho pomocí mohou zákazníci sdílet vysokorychlostní připojení k internetu, mailovat, surfovat či chatovat. Program Click´n Connect provázející instalací umožňuje komukoliv, bez předchozích odborných znalostí, nainstalovat směrovač a připojit se k internetu během několika minut. DIR-300 má i čtyři ethernetové porty, které jsou připraveny pro kabelové připojení PC, tiskového serveru nebo jiných ethernetových zařízení.

Integrovaný firewall brání průniku hackerů z internetu do sítě uživatele. Pomocí funkce filtrování MAC adres lze povolit přístup k síti jen vybraným zařízením. Mezi další možnosti ochrany patří „rodičovská kontrola“, která umožňuje blokovat určité webové adresy a zabránit prohlížení webových stránek s nevhodným obsahem. Tuto funkci lze nastavit v kombinaci s časovým rozvrhem přístupu. Díky volitelnému programu Wi-Fi Protected Setup (WPS) si uživatelé nemusí pamatovat složitá hesla a několikrát je zadávat na různých zařízeních. Stačí stisknout tlačítko na boku směrovače a pak kliknout na funkci v utilitě bezdrátového adaptéru, aby se automaticky vygeneroval potřebný název bezdrátové sítě (SSID) a šifrovací klíče. Je podporována také metoda „zadání PIN“.

DIR-300 prošel přísnými testy, aby získal certifikaci pro Microsoft Windows Vista. To znamená, že uživatelé mohou plně využít všech výhod funkcí nového operačního systému, například vyhledávání a správu zařízení pomocí funkcí Network Explorer a Network Map ve Windows Vista. To dává směrovači automaticky kompatibilitu se službou Xbox Live. Router je také kompatibilní s Nintendo Wi-Fi Connection a Playstation Network.

Jiří Kraval, Country Sales Manager společnosti D-Link Česká republika o novém produktu řekl: „DIR-300 je dalším z řady kvalitních routerů a je nám ctí představit ho lokálním spotřebitelům. Pokračujeme ve snaze naší firmy přinést domácnostem a malým firmám síťová řešení, jež jim ulehčí práci. Rádi bychom s tímto novým routerem opakovali úspěch, kterého jsme dosáhli v prodejích DI-524, který se stal nejprodávanějším routerem minulých let v ČR.“

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Děti patří tomu, kdo je porodil?

Děti patří tomu, kdo je porodil?

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?