9. 11. 2005

D-Link uvádí firemní řiditelný přepínač, nabízející napájení přes ethernet a vyšší efektivitu a flexibilitu sítě

Společnost D-Link, dodavatel komplexních síťových řešení pro individuální i firemní zákazníky, dnes oznámila přidání dvou nových přepínačů do své vysoce oceňované řady firemních přepínačů xStack. Oba přepínače D-Link řady xStack DES-3800 přinášejí správu na více vrstvách, pokročilé směrování a omezenou doživotní záruku plus plnou možnost napájení přes Ethernet (PoE) na všech portech nového DES-3828P. Oba přepínače jsou ideální pro správu mobilních pracovních stanic a mohou být virtuálně stohovány prostřednictvím ovládání přes jednu IP adresu (SIM). Nové přepínače xStack mají integrované řízení šířky pásma, což dává firmám plnou kontrolu přidělování šířky pásma na okrajích sítě a možnost zvýšení rychlosti pro kritické aplikace.

„D-Link se zavázal přinášet firemním zákazníkům flexibilní síťová řešení, která splňují technické i rozpočtové parametry nejnáročnějších síťových infrastruktur“ řekl Kevin Wen, prezident D-Link Europe.
„Nová řada přepínačů xStack umožňuje firmám budovat výkonné řiditelné sítě. Plná podpora PoE na všech portech umožňuje navíc instalaci vzdálených zařízení tam, kde jsou zapotřebí pro zajištění připojení a pokrytí, bez ohledu na dostupnost elektrických zásuvek pro jejich napájení.“

Řada D-Link xStack 3800 jsou 24portové 10/100Mb/s st­ohovatelné přepínače na 3. vrstvě se 2 vestavěnými gigabitovými metalickými porty a 2 přídavnými combo metalickými/SFP gigabitovými porty.
Na rozdíl od konkurenčních nabídek, které nedokážou poskytnout plných 15,4 W pro podporu všech portů, obsahuje PoE verze přepínače řady D-Link 3800 xStack (DES-3828P) robustní 395W napájecí zdroj, který může poskytnout plných 15,4 W podle normy 802.3af (Power over Ethernet) na všech 10/100Mb/s portech současně a představuje první stohovatelný PoE přepínač D-Link s rozšířenými funkcemi směrování na 3. vrstvě. Tento stupeň podpory PoE na všech portech umožňuje dálkové napájení a správu energeticky náročnějších zařízení, jako jsou přístupové body, IP telefony a IP kamery.

Řada přepínačů xStack 3800 nabízí také pokročilé bezpečnostní funkce pro zajištění dodatečné ochrany sítě. Lze nakonfigurovat seznam pro řízení přístupu s možností filtrování a blokování podle různých kritérií, např.: port, MAC adresa, 802.1p priorita, VLAN, DSCP (Differentiated Services Code Points), IP adresa, typ protokolu a číslo portu TCP/UDP. Řada xStack 3800 tak poskytuje ve svojí kategorii nadstandardní funkce. Kromě toho podporuje xStack DES-3828P 802.1× řízení přístupu podle portu nebo MAC spolu s RADIUS autentizací pro zabezpečené přihlašování do sítě, vazbu MAC na IP adresu na ochranu proti spoofingu a SSH / SSL pro lepší zabezpečené správy.

Navíc mají přepínače řady D-Link xStack 3800 rozšířenou podporu QoS (kvalita služeb) včetně možnosti filtrování, řízení priority v plných 8 frontách na každém portu a směrování provozu podle kritérií na 2./3./4. vrstvě. Tato kombinace QoS funkcí dělá z nové řady xStack 3800 ideální volbu pro VoIP, video a audio aplikace, které se používají v prostředí dnešních firem.

Přepínače řady D-Link xStack 3800 podporují průmyslové standardy pro 802.3ad sdružování linek až do 32 skupin, omezení šířky pásma na 64 kb/s a až 4000 statických VLAN a 255 dynamických VLAN s použitím GVRP.
Kromě toho podporují přepínače řady D-Link xStack 3800 také robustní funkce pro posílení provozuschopnosti, příznačné pro řešení přepínačů řady xStack, včetně redundantních napájecích zdrojů, Virtual Router Redundancy Protocol, Dual Images a monitorování CPU na ochranu proti DoS útokům nebo zahlcení všesměrovým vysílání (broadcast storm). Přepínače D-Link xStack 3800 umožňují také virtuální stohování prostřednictvím technologie D-Link Single IP Management (SIM), umožňující spravovat až 32 jednotek přes jedinou IP adresu. S připravovanou podporou pro Q-in-Q Double VLAN tagging, IPv6 a OSPF Routing přinášejí přepínače D-Link xStack 3800 pokročilé funkce vhodné pro síť libovolné velikosti.

Dostupnost a servis
Řiditelný stohovatelný vícevrstvý přepínač D-Link xStack DES-3828 a DES-3828P bude dostupný od listopadu 2005. Přepínače xStack 3800 jsou dodávány s omezenou doživotní zárukou a bezplatnými upgrady firmwaru.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí