D-Link vzdává hold svému zesnulému zakladateli, předsedovi a CEO, panu Ken Kao

17. 4. 2008

[Tisková zpráva] Novým předsedou a CEO byl jmenován bývalý prezident a místopředseda společnosti pan John Lee

Praha, 16. dubna 2008 – Společnost D-Link s hlubokým zármutkem oznamuje, že její zakladatel, předseda a CEO, pan Ken Kao, zemřel dne 2. dubna ve věku 58 let.

„Ken byl vůdčím vizionářem, který ztělesňoval spojení mimořádného intelektu s bezmeznou energií a nadšením“, řekl J. C. Liao, prezident D-Link. „Kenův vliv na budování D-Linku do dnešní podoby globální společnosti si budeme dlouho připomínat. Zanechává za sebou úžasný odkaz a skvělý manažerský tým, který je plně připraven pokračovat v uskutečňování jeho strategické vize.“

Pan Kao založil D-Link v roce 1986 s pouhou hrstkou inženýrů a díky jeho vizionářskému vedení se společnost stala předním světovým výrobcem síťových zařízení. Podařilo se mu dovést firmu od skromných počátků mezi společnosti s obratem v řádu miliard dolarů. D-Link má dnes pobočky ve více než 58 zemích a jeho řada produktů sahá od ethernetových přepínačů po zařízení pro širokopásmové připojení k Internetu a bezdrátové sítě pro firmy i domácnosti. Pod vedením pana Kao získal D-Link bezpočet prestižních mezinárodních ocenění, která posílila jeho postavení jako lídra trhu.

Během svojí profesní dráhy byl pan Kao poctěn množstvím mimořádných ocenění, včetně velmi prestižní ceny pro taiwanské manažery „Premier Award of Contemporary Business Leaders in Taiwan.“

Po jeho úmrtí společnost D-Link oznámila, že její správní rada zvolila za nového předsedu a CEO pana Johna Lee.

Pan Lee, jeden z původních hlavních zakladatelů společnosti D-Link, pracoval jako předseda a CEO Alpha Networks, oddělené OEM/ODM divize D-Linku. Před vstupem do Alpha Networks pracoval jako CTO, prezident a místopředseda D-Link Corporation.

„Naše rada se rozhodla najít nové vedení, které by pokračovalo v zajišťování dobrých výsledků pro naše akcionáře při naplňování strategických cílů D-Linku,“ řekl J. C. Liao, prezident D-Link. „Jsme rádi, že jsme ho našli v osobě pana Johna Lee, který má mimořádné zkušenosti a strategické myšlení.”

„Jsem poctěn, že se mi dostalo příležitosti vést tuto opravdu dynamickou a moderní společnost,” řekl John Lee, nově jmenovaný předseda a CEO D-Linku. „Díky svým špičkovým zaměstnancům si D-Link vybudoval reputaci jako dodavatel kvalitních a dostupných řešení pro naše zákazníky. To je zárukou, že máme mimořádně dobré předpoklady pro další růst v nadcházejících letech na základě dalších inovací a zvyšování úrovně zákaznických služeb.“

D-Link si bude trvale připomínat památku pana Ken Kao jako svého velkého lídra a inovátora v období uplynulých 22 let. Další rozvoj společnosti bude od nynějška spojen se jménem John Lee.

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Podnikatel.cz: Hledáte investora? Neunáhlete se

Hledáte investora? Neunáhlete se

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: V SAPĚ našli nelegální porážku kachen

V SAPĚ našli nelegální porážku kachen

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?