DELL BODUJE U ZÁKAZNÍKŮ S NOVÝM, EKOLOGICKY ŠETRNÝM PC PRO MALÉ PODNIKY

16. 6. 2008

[Tisková zpráva] Desktop Vostro Energy Smart 410 ušetří až 47 % ročních nákladů na elektrickou energii. K dispozici je také první ekologický plochý monitor Dell se zlatou certifikací EPEAT.

Praha, 16. června 2008 – Společnost Dell dnes uvedla na trh svůj první desktop Energy Smart Vostro™. Model Vostro 410 je určen především menším podnikům, kterým nabízí nejvyšší výkon v tomto sektoru a široké možnosti rozšiřitelnosti. Díky dlouhodobému vývoji a snaze Dellu vyrábět co nejekologičtější produkty je Vostro 410 tak energeticky šetrné, že dokáže ušetřit zákazníkům až 47 % ročních nákladů na elektrickou energii¹. K dostání je za cenu od 11 800 Kč bez DPH včetně dopravy k zákazníkovi a dvouleté záruky Next Business Day.

„Malé podniky čím dál více pociťují rostoucí ceny energií. Díky novému šetrnému Vostru tak šetříme peníze zákazníků a zároveň snižujeme emise CO2. Současně však neubíráme žádný z požadavků na rychlost zpracování dat, grafiku, rozšiřitelnost a rychlou integraci systému v síti,“ řekl Aongus Hegarty, viceprezident a generální ředitel pro malé a střední podniky Dell EMEA.

Na vývoji Vostro 410 se podíleli sami zákazníci. Prostřednictvím jejich zpětné vazby a připomínek, se podařilo Dellu navrhnout a dodat desktop o půl roku dříve než byl původní plán. Provedené úpravy a změny nejsou jen drobnými vylepšeními. Jedná se o bezkonkurenční kombinaci výkonu a rozšiřitelnosti v oblasti PC pro malé podniky. Vostro 410 je tak ideálním systémem pro zákazníky, kteří pracují se složitými tabulkovými procesory, databázemi, náročnými aplikacemi na grafiku nebo často využívají náročný multitasking.

Vybrané charakteristiky desktopu Vostro 410:

• Desktop s vynikajícím výkonem vybavený procesory Intel® Core™2 Quad, grafickými kartami s pamětí 512MB a systémovou pamětí s frekvencí 800MHz
  • Větší „tower“ skříň, která umožňuje rozšiřovat desktop podle potřeb zákazníka, s prostorem až pro čtyři pevné disky oproti dvěma u modelu Vostro 400 a kapacitou místního úložiště a paměti až 3TB
  • Gigabitový Ethernet pro rychlejší přístup k síti

Jako doplněk k desktopu Energy Smart Vostro 410 Dell doporučuje svůj první monitor se zlatou certifikací EPEAT– 20“ plochý širokoúhlý monitor E207. Více než čtvrtina plastů je zde vyrobena z recyklovaných materiálů, ploché monitory navíc zákazníkům ušetří až 28 % ročních nákladů na elektrickou energii oproti CRT monitoru². Monitor E207 se prodává za cenu od 6 560 bez DPH a dopravy.

Zákazníci, kteří si pořídí modely Vostro, mohou navíc využít nového portfolia služeb Dell ProSupport, díky němuž si mohou služby uzpůsobit na míru tak, aby vyhovovaly jejich technickým schopnostem a obchodním potřebám.

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií