Společnost Dell modernizuje první multidotykový tablet a uvádí na trh model Latitude XT2

[Tisková zpráva] Latitude XT2 přináší vyšší výkon, vylepšené zabezpečení a ovladatelnost. Mimořádná mobilita a odlehčená konstrukce zařízení, díky které je Latitude XT2 tenčí než konkurenční tablety. Výdrž baterie více než 11 hodin

Praha, 16. února 2009 – Společnost Dell uvádí na trh druhou generaci multidotykového tabletu s označením Latitude XT2. Konstrukčně tento model vychází z předchozí generace Latitude XT, který byl prvním tabletem na trhu s podporou multidotykového ovládání. Latitude XT2 přináší vyšší bezpečnost a výkon při delší výdrži baterií. Jeho cena začíná na 44 639 Kč bez DPH s dopravou k zákazníkovi a tříletým NBD servisem.

Multidotykové funkce přístroje Latitude XT2 umožňují uživatelům používat přirozená gesta, jako např. cvrnknutí nebo poklepání pro funkce rolování, posuv, rotace a zvětšování, na které jsou dnes již běžně zvyklí. Integrací multidotykového displeje umožnil Dell uživatelům využívat kompletní plochu displeje oproti klasickému ovládání pouze touchpadem.

„Již první generace tabletu Latitude XT se stala u zákazníků velmi oblíbeným produktem. Příkladem jsou České aerolinie, které jsou s 600 kusy jejich největším uživatelem ve střední Evropě. Piloti Českých aerolinií naše tablety využívají denně v běžném letovém provozu,“ řekl Milan Ponert, marketingový ředitel Dell Computer a dodal: „Věříme, že i druhá generace Latitude XT2 si u našich zákazníků získá obdobnou důvěru právě díky své spolehlivosti a přidaným hodnotám, které přináší.“

Novinky:

• Téměř 11,5 hodin výdrže akumulátoru prostřednictvím šestičlánkové baterie a přídavného šestičlánkového battery slicu.
  • Displej specielně vyvinutý a uzpůsobený pro práci na denním světle.
  • Plnohodnotná klávesnice, touchpad, point stick a pero bez baterií poskytují uživatelům naprostou flexibilitu při práci a vkládání dat.
  • Kombinace výkonu a velké dotykové přesnosti, která umožňuje pracovat v rozhraní s malými ikonami bez vynechávání či zasekávání.
  • Možnosti komplexní podpory prostřednictvím služeb Dell ProSupport.
  • Lepší konektivita díky provedení nové antény integrované v LCD displeji.
  • Dokonalejší provedení kloubového závěsu pro lepší stabilitu panelu.
  • Podpora SATA poskytující novější technologie ukládání dat a vylepšený výkon.
  • Komplexní zabezpečení nově díky Dell ControlVault a ControlPoint Security Manager.
  • DDR3 RAM umožňuje vyšší výkon a až 5GB RAM.
  • Správa díky integraci technologie Intel vPro a podpoře standardu DASH 1.0.