Dell představuje počítač OptiPlex 745c s Intel® Active Management Technology

[Tisková zpráva] Praha, 29. března 2007 – Společnost Dell dnes oznámila, že nové desktopy OptiPlex budou vybaveny jedním z nejkomplexnějších nástrojů správy systému založeným na standardech, který nedávno schválila Pracovní skupina pro desktopy a mobilní zařízení sdružení DMTF (Distributed Management Task Force). Ty zákazníkům usnadní správu technologicky stále rozmanitějších prostředí a umožní jim zvyšovat efektivitu a snižovat tak časové ztráty.

Nové funkce desktop/mobilní architektury DMTF pro systémový hardware (DASH) rozšiřují možnosti správy serverů i pro stolní počítače a pomáhají zákazníkům podle potřeby zapínat a vypínat celý systém, provádět automatickou inventarizaci systémů tj. zjišťovat konfiguraci a parametry, jež mohou mít vliv na výkonnost a funkčnost systému.

Společnost Dell dnes rovněž uvedla na trh desktop OptiPlex 745c s technologií Intel® Active Management (iAMT). Ta se vyznačuje serverovými funkcemi, které umožňují dálkovou správu mimo hardwarovou vrstvu. Zákazníkům, kteří uvažují o brzké implementaci tohoto nového standardu umožňuje již nyní testovat možnosti, které budou dostupné v nadcházejících standardech.

„Společnost Dell průběžně přizpůsobuje svá řešení situacím, s nimiž se zákazníci musí vyrovnávat v praxi, včetně častějších útoků na zabezpečení a tlaku na snižování nákladů,“ uvádí Eric Greffier, ředitel klientských produktů společnosti Dell pro oblast Evropy, Blízkého východu a Afriky. „Podporujeme DASH, protože ho považujeme za budoucnost správy hardwaru, a OptiPlex 745c umožňuje zákazníkům vytvořit si představu o funkcích, které mohou očekávat od budoucích generací desktopů naší produkce.“

Společnost Dell jako zakladatel Desktop and Mobile Workgroup sdružení DMTF aktivně formuje DASH pro použití nástrojů správy založených na standardech, jaké v současnosti používají servery pro notebooky a stolní počítače, které nejsou aktivní (tedy vypnuté nebo nemají funkční operační systém). Většina stávajících nástrojů správy je integrovaná nebo pracuje se systémy pouze tehdy, jestliže mají operační systém, který jim slouží jako „pohon“ vzdálené správy.

Nedávno ohlášené specifikace DASH 1,0 definují, jak aplikace na správu systémů komunikují s vestavěnými controllery pomocí webových služeb, určených pro správu hardwaru.

iAMT slibuje nebývalou automatizaci, bezpečné řízení výkonu, správu neaktivních stanic, vzdálený troubleshooting a lepší zabezpečení, jež izoluje napadené systémy. Intel® je členem a účastníkem DASH a začlení tyto specifikace do budoucích verzí iAMT.