Deutsche Telekom podepsal komuniké k závazkům v oblasti ochrany klimatu

8. 10. 2009

[Tisková zpráva] Jsou požadovány ambiciózní závazky v oblasti ochrany klimatu při vrcholné schůzce OSN na toto téma v Kodani v prosinci letošního roku. K tomuto závazku se hlásí i T-Systems Czech Republic.

Kodaňské komuniké skupiny vedoucích evropských představitelů o změnách klimatu (EU CLG) podepsal za společnost Deutsche Telekom generální ředitel dceřiné společnosti T-Systems, Reinhard Clemens. Iniciativa vyvolaná princem z Walesu vystupuje za ambiciózní a spravedlivou smlouvu o celosvětovém omezení emisí CO2. Cílem komuniké je získat pro ochranu klimatu komerční sektor a firmy a podpořit tak politiky při konferenci OSN pro ochranu ovzduší v prosinci 2009.

Clemens varoval, že „současná obtížná hospodářská situace nesmí vést k tomu, aby se téma ochrany klimatu dostalo do pozadí. Pokud nyní nevytvoříme základ udržitelného růstu, globální oteplení dále zostří hospodářské problémy na světových trzích.“

Čisté technologie nejen pro průmyslově vyspělé země EU CLG v této souvislosti vyzývá účastníky konference OSN o klimatu, aby dohodli jasné cíle a strategie pro radikální omezení emisí skleníkových plynů. Signatáři komuniké se současně vyslovili pro posílení obchodu emisemi a podporu rozvoje a používání technologií s nízkým obsahem kysličníku uhličitého. Průmyslově vyvinuté země podle EU CLG musejí finančně a technicky podporovat rozvojové země a umožnit jim tak rovněž využívat čistých technologií.

Ochrana životního prostředí jako korporátní strategie
Deutsch Telekom se k udržitelnosti a ochraně klimatu zavázal již před deseti lety. Koncern tak například v USA i v Evropě nabízí telefony, které jsou mimořádně šetrné k životnímu prostředí. Pro zákazníky má Telekom specifická řešení ke zvýšení efektivnosti zdrojů pomocí informační techniky a ke snižování nákladů. Součást skupiny Deutsche Telekom, společnost T-Systems v České republice například nabízí efektivní řešení virtualizace, která zajišťuje snižování počtu serverů a dalších IT zařízení a tím dosahuje optimalizace nákladů a spotřeby elektrické energie. „Podpis komuniké je logickým výsledkem naší dlouholeté ekologické angažovanosti“, uvedl Clemens. „Z tohoto místa bychom chtěli získat i další podniky, aby přistoupily k EU CLG a zasadili se tak o hospodaření, které by nezatěžovalo životní prostředí.“

Koncern Deutsche Telekom podporuje EU CLG od jejího založení a podepsal již komuniké z konferencí o klimatu na Bali a v polské Poznani. V obou případech se k požadavkům ohledně klimatických změn připojilo kolem 150 podniků. Další informace o komuniké na: www.copenhagen­communique.com.

O společnosti T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2008 činily výnosy společnosti přes 2,9 miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 46.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2008 činily přibližně 11 miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?