Společnost Deutsche Telekom představila variabilní tarify pro chytré měřiče energií

[Tisková zpráva] Možnost konfigurace měřičů v domácnostech. Změna tarifů pro odběratele je možná v řádech vteřin. Chytré odečty a inteligentní energetické sítě lze implementovat i v ČR

Začátkem letošního roku byla v Německu zavedena podpora variabilních tarifů do specifikací  dodavatelů energií a měřičů. Společnost Deutsche Telekom a její dceřiná společnost T-Systems nyní nabízí chytré odečty a inteligentní řízení domácností včetně možnosti volby tarifů při odběru elektrické energie. Řešení má v současnosti dva režimy, které umožňují měnit tarif například pro víkend nebo dovolenou. Nové řešení splňuje požadavky definované v rámci asociace Verband der Elektrotechnik, Elektronik und Informationstechnik (asociace pro elektrické, elektronické a informační technologie).

Technologie chytrých odečtů  a inteligentní správy domácnosti přenáší a mění  nastavení v řádu vteřin, stejně jako záznam o spotřebě. Řešení skupiny Deutsche Telekom aktuálně podporují měřiče firmy EMH a postupně se tato technologie zavádí i u dalších výrobců.

Společnost T-Systems nabízí  ve svém portfoliu celou škálu služeb pro výrobce a distributory energií včetně podpory koncových spotřebitelů. Služby zahrnují hromadné zpracování velkého objemu dat, vývoj a provoz platformy pro chytré odečty a inteligentní energetické sítě. Díky řadě evropských implementací jsou tyto služby a řešení dostupné i v České republice.

Inovativní řešení  pro energetiku a jejich praktický provoz bude k dispozici na stánku společnosti T-Systems v rámci veletrhu e-World 2011, který se koná v Essenu.

O společnosti T-Systems

T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2009 činily výnosy společnosti přes tři miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 45.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2009 činily přibližně devět miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.