Develor pomáhá rozvíjet firemní kulturu společnosti Telefónica O2

1. 9. 2009

[Tisková zpráva] V Praze 1. září 2009 – Telefónica O2 Czech Republic, a.s. se po postupné integraci systémů řízení zaměřila i na méně hmatatelné jevy, mezi něž patří firemní kultura. Jako externího partnera projektu si O2 vybrala společnost DEVELOR, která poskytuje komplexní služby v oblasti moderního vzdělávání.

Po sloučení dvou původních společností do jedné zákonitě došlo i k postupné integraci dvou silných firemních kultur se zavedenými procesy a tradicemi. Setkání tohoto druhu jsou vždy zážitkem pro všechny zúčastněné a zákonitě bývají doprovázena emocemi. Především proto, že nemluvíme o dvou neosobních firmách, ale o více než 8 400 konkrétních lidech, kteří svým každodenním chováním určují, jaká firma opravdu je, je třeba se zabývat problematikou firemní kultury.

Společnosti O2 a DEVELOR proto nastartovaly dlouhodobý program, jehož přínosem je vzájemné nastavení očekávání mezi více než 8 400 lidmi – což jsou všichni zaměstnanci O2. O2 si stanovila v rozvoji lidí čtyři priority, které se dotýkají každého jednotlivce a mají pozitivní dopad na výkonnost firmy, spokojenost zaměstnanců a zákazníků: vítání změn, osobní zodpovědnost, řešení problémů pomocí spolupráce a orientaci na zákazníka.

Program probíhá formou workshopů. Prostředkem k dosažení cíle je diskuse účastníků nad čtyřmi cílovými tématy. Diskuse jsou podpořeny krátkými teoretickými vstupy a týmovými zážitkovými aktivitami a soustředí se především na to, co mohou jednotliví účastníci sami skutečně změnit. Diskuse jsou často velmi otevřené a objevuje se v nich široké spektrum názorů. Každý účastník si sám formuluje svůj výstup ve formě osobního závazku ke konkrétní změně.

Do programu se postupně zapojují všichni zaměstnanci O2 včetně Top managementu společnosti, pro který se uskutečnila speciální verze workshopů se zaměřením na manažerskou roli v procesu kulturní transformace firmy.

Informace o společnosti:
DEVELOR Czech je předním poskytovatelem individuálních a komplexních služeb v oblasti moderního vzdělávání, zahrnující trénink, koučink a poradenství. Je součástí DEVELOR Group působící v 11 zemích střední a východní Evropy. Díky spolupráci všech zapojených zemí přináší DEVELOR stále nové, v praxi ověřené, neotřelé vzdělávací metody. Na českém trhu působí od roku 2000.

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. je předním integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu a největším operátorem ve střední Evropě. V současnosti provozuje téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z ní činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb na světě. Provozuje nejrozsáhlejší pevnou a mobilní síť včetně sítí 3. generace – datovou síť CDMA a síť UMTS, která umožňuje přenos dat, hlasu, obrazu a videa. Firma je i předním poskytovatelem ICT služeb v zemi.

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka