Dial Telecom významně rozšířil metropolitní optickou síť

10. 8. 2010

[Tisková zpráva] Telekomunikační operátor v Praze zasíťoval dalších 52 budov a posílil plně vytíženou trasu mezi Karlínem a Prahou 1.

Praha, 09. srpna 2010 – Dial Telecom, přední český poskytovatel telekomunikačních služeb, významně rozšířil svoji metropolitní optickou síť. Dosah jeho internetových, datových i hlasových služeb tak pro pražské společnosti a ISP operátory zvýšil zhruba o 12 %. Rozšíření sítě se dotklo dalších dvaapadesáti nových přístupových bodů v Praze a plně vytížené trasy mezi Karlínem a Prahou 1, kde díky zájmu firem byla optická vlákna již zcela vyčerpána.

Dial Telecom neustále investuje do vlastní optické sítě miliony korun. Tu dále nabízí operátorům či maloobchodně přímo společnostem v jejím dosahu. Optická síť je považována za konvergenční medium budoucnosti a Dial Telecom je jedním z nejvýznamnějších telekomunikačních operátorů, jenž poskytuje své portfolio služeb takřka výhradně ve své infrastruktuře. Jak ukazují trendy na českém telekomunikačním trhu a rovněž i finanční výsledky Dial Telecomu za minulý rok, jde o oblast s růstovým potenciálem, která již nyní generuje vysoký zisk.

„Neustále rozšiřujeme vlastní infrastrukturu, abychom mohli připojit další zákazníky, jež potřebují kvalitní a stabilní přenosové služby na optické síti,“ říká k tomu Tomáš Strašák, obchodní ředitel a člen představenstva české společnosti Dial Telecom, a.s. „Zájem o nejrůznější naše služby potvrzuje i to, jak rychle se vyčerpala optická vlákna na trase Corso Karlín – Gestin Praha 1,“ dodal Tomáš Strašák.

Trasa Karlín  – Praha 1 měří 2,6 km
Dial Telecom v červenci dokončil mezi lokalitami Corso (Karlín, Praha 8) a Gestin (V celnici 7, Praha 1) zafukování optického mikrokabelu o kapacitě 96 vláken. Zafukování provedl do nových mikrotrubiček ve stávající HDPE trubce. Dial Telecom tak posílil optickou trasu, na níž byla vlákna vyčerpána. V průběhu začátku srpna tak začal připojovat další zákazníky v její blízkosti.

„Je to součástí projektu, který byl zahájen v roce 2009. Zrealizovali jsme tehdy první etapu SITEL – Blanická a šlo celkem o 12 km. Posilování sítě nyní pokračuje druhou etapou, dlouhou 13,5 km, mezi lokalitami Blanická – Corso – Kamenická,“ říká Alena Froňková, vedoucí týmu metropolitních optických sítí v Dial Telecomu. Trasa Corso – Gestin je pak první částí zmíněné druhé etapy posilování sítě.

Nová místa, kterými Dial Telecom zvýšil dostupnost svých služeb pro pražské společnosti, další administrativní budovy a především ISP operátory, jsou uvedena v sekci Novinky na homepage webových stránek http://www.di­altelecom.cz.

O české společnosti Dial Telecom, a.s.
Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti Dial Telecom činí v současnosti 4 500 kilometrů v rámci České republiky a 140 km kabelových tras s přibližně 9 100 km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze. Síť společnosti Dial Telecom má centrální dohledové centrum v Praze. Monitorování sítě i pracoviště podpory zákazníků pracují v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Více informací na stránkách http://www.di­altelecom.cz nebo na http://www.di­altelecom.sk.

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?