Společnost Dimension Data představuje Cisco Unified Computing System v České republice

[Tisková zpráva] Jedinečné integrované řešení určené pro datová centra je k vidění v pražském demonstračním centru. Jedná se o první reálné nasazení UCS, které je zákazníkům k dispozici pro testovací účely a zátěžové zkoušky.

PRAHA – 1. října 2009 – Společnost Dimension Data Czech Republic a.s., přední poskytovatel IT služeb a řešení, dnes na konferenci VMware VForum Praha 2009 prezentovala zkušenosti s měsíčním testovacím provozem unikátního řešení založeného na architektuře Cisco Unified Computing System (UCS), které má k dispozici ve svém demonstračním centru v Praze.

„Se společností Cisco jsme dlouholetými partnery jak na celosvětové, tak i lokální úrovni. Svědčí o tom nejen fakt, že jsme v tomto roce získali nejvyšší certifikaci Cisco Gold Partner, ale také náš aktivní přístup k osvojování nejnovějších technologií,“ říká Jindřich Rädisch, Country Manager společnosti Dimension Data Czech Republic a.s. „Unified Computing System je univerzální platforma pro datová centra, která po virtualizaci serverů logicky a ideálně přichází s možností virtualizace hardwaru. Zákazníkům přináší jedinečnou příležitost, jak zjednodušit IT infrastrukturu, snížit provozní náklady, prodloužit životnost investic a pružně reagovat na potřeby podnikání,“ říká Jindřich Rädisch.

Nová architektura Cisco UCS je postavena na průmyslových standardech a zahrnuje spolupráci s partnery jako VMware, EMC, Intel, Red Hat, Novell, Accenture, BMC, NetApp nebo Microsoft. Řešení UCS spojuje výpočetní výkon, síťová rozhraní, rozhraní pro datová úložiště a virtualizaci do jednotného systému, čímž snižuje celkové investiční náklady až o 20 procent a provozní náklady až o 30 procent.

Nová architektura poskytuje také podporu provozu na jedné 10gigabitové ethernetové síti a sjednocuje tak potřeby různých typů sítí. Jednotná vrstva umožňuje přístup k úložištím dat přes ethernet, optické sítě, FCoE (Fibre Channel over Ethernet) nebo iSCSI. IT oddělení mohou navíc dopředu určit pravidla pro připojení systému k úložištím dat, zjednodušit tím správu a zvýšit produktivitu IT.

Správa je integrována do všech komponent systému. Všechny jeho operace je tedy možné spravovat jako jednu entitu prostřednictvím nástroje Cisco UCS Manager.

Konfigurace nasazeného řešení v demonstračním centru Dimension Data zahrnuje Cisco Unified Computing System 5108 se čtyřmi Cisco UCS B-Series blade servery postavenými na řadě procesorů Intel Xeon (s obchodním označením Intel Nehalem) spravované dvojicí Interconnectů 6120. Datový prostor poskytuje dvojice diskových polí EMC NS120. Na celém systému je provozována nejnovější verze virtualizační platformy VMware VSphere 4.

„Společnost Cisco představila architekturu USC v březnu tohoto roku, a ačkoli přislíbila dostupnost až v jeho závěru, na reálnou ukázku jeho výhod se mohou všichni potenciální zákazníci podívat již nyní u společnosti Dimension Data,“ dodává na závěr J. Rädisch.

O společnosti Dimension Data
Dimension Data (LSE:DDT) je specializovaným mezinárodním poskytovatelem IT služeb a řešení. Klientům pomáhá plánovat, budovat, podporovat a řídit jejich IT infrastrukturu. Dimension Data poskytuje své odborné zkušenosti v oblastech budování sítí, bezpečnosti, ukládání dat a technologií pro kontaktní centra. Díky unikátním schopnostem v oblasti konzultací, integrace a řízení služeb vytváří společnost jedinečná klientská řešení. www.dimension­data.com/cz

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory