DIMENSION DATA PŘEDSTAVILA NA CISCO EXPO 2006 SLUŽBU VYHODNOCENÍ BEZPEČNOSTI IP TELEFONIE

[Tisková zpráva] Praha, 23. května 2006 – Společnost Dimension Data, globální poskytovatel řešení a služeb v oblasti IT, a generální partner konference Cisco Expo 2006, představila v rámci konference službu vyhodnocení bezpečnosti IP telefonie (Secure IP Telephony Assessment Service). Tato služba podnikům pomáhá chránit jejich investice do IP telefonie a umožňuje předejít přetížení, podvodům, zneužití a narušení systému. Služba zahrnuje hodnocení systému a doporučení osvědčených a dokumentovaných kroků k zabezpečení podnikové infrastruktury IP telefonie proti současným i budoucím rizikům.

„Hodnocení je důležitou součástí provozu, zabezpečení a zdokonalování firemních IT telefonních služeb,“ uvádí Derek Cummins, výkonný ředitel společnosti Dimension Data, Česká republika. „Vzhledem k tomu, že využití IP telefonie v České republice stále roste, předpokládáme, že zde bude o tuto službu značný zájem. To je rovněž důvod, proč jsme pro český trh vytvořili a začali nabízet službu hodnocení zabezpečení IP telefonie. Jsme přesvědčeni, že tímto způsobem pomůžeme českým firmám k lepšímu provozu a rozvoji jejich IP telefonních systémů, což povede ke snížení provozních nákladů a vyšší spolehlivosti.“

Během prvního dne konference Ben Cassiman, IPC konzultant z belgické pobočky Dimension Data, rovněž předvedl on-line spolupráci mezi serverem Microsoft Live Communication a IP videokonferenčním systémem Cisco Call Manager 5.0 IP a videokonferenci mezi dvěma a více účastníky.

Dimension Data hledá nadané odborníky a IT studenty
Souběžně s konferencí Cisco Expo 2006 se konal i veletrh pracovních příležitostí Cisco Expo Job Fair. V rámci této akce Derek Cummins seznámil mladé studenty a vysokoškoláky z IT oborů se společností Dimension Data a příležitostmi, které se jim zde po dokončení studia otevírají. V rámci přednášky Derek Cummings studentům doporučil následující:

• O své specializaci se snažte rozhodnout co možná nejdříve
  • Nesnažte se být odborníky na všechno… to prostě nefunguje!
  • Sestavte si jasný plán, např. v oblasti Cisco certifikací (od CCNA po CCIE) a dohodněte se na svém kariérním a odborném postupu se svým zaměstnavatelem co nejdříve
  • Držte si náskok před měnícími se technologiemi, navštěvujte semináře a spolupracujte s kolegy
  • Nezaměřujte se čistě na technické dovednosti… musíte rovněž dobře porozumět tomu, co si přeje zákazník!
  • Vždy buďte zaměřeni na zákazníky a komerční stránku věci. Právě tato dvě hlediska rozhodují o úspěšnosti vaší firmy, a tím i o vašem vlastním úspěchu
  • Zaměřte se na svou budoucnost!

Kromě praktických profesních rad Derek Cummins rovněž hovořil o zájmu společnosti Dimension Data o zaměstnance a ukázal návštěvníkům veletrhu pracovních příležitostí, jak tato společnost podporuje kariérní růst svých zaměstnanců. Stručně představil vzdělávací systém Dimension Data Corporate University a on-line portál tohoto programu, který zaměstnancům prostřednictvím on-line školení umožňuje další profesní růst.

Derek Cummins svůj proslov ke studentům a vysokoškolákům uzavřel myšlenkou, že „společnost Dimension Data se stabilně snaží vytvářet takové prostředí, kde mohou lidé růst a podávat vysoké výkony. Vzhledem k silnému zaměření na lidi se věnujeme hledání skutečných talentů, snažíme se je zaujmout pro práci v naší skupině firem, a poté jim vytvořit motivující a příjemné prostředí s příležitostmi a zdroji k setrvalému růstu a rozvoji.“

Konference Cisco Expo 2006 se konala ve dnech 26. – 27.dubna 2006 v komplexu Village Cinemas Anděl v Praze. Jedná se o jednou z největších odborných IT konferencí v České republice. Letošní, již 7. ročník konference volně navázal na předchozí úspěšné ročníky. Konference byla určena všem odborníkům z oblasti informačních technologií, ze všech oborů podnikání, veřejné správy a samosprávy, škol, ale také všem vedoucím pracovníkům z oblasti obchodu, řízení podniku, marketingu, kteří se na konferenci dozvěděli, jakým způsobem může inteligentní informační síť přispět ke zvýšení produktivity organizací a firem.