Společnost Dimension Data vybudovala infrastrukturu virtuálního datového centra pro veřejné poskytování cloud služeb

[Tisková zpráva] PRAHA – 25. srpna 2010 – Společnost Dimension Data, přední globální poskytovatel IT služeb a řešení, byla vybrána jako hlavní architekt a dodavatel pro vybudování virtuálního datového centra společnosti České RadiokomunikaceVirtuální datové centrum bude sloužit ke komerčnímu využití externími subjekty při poskytování služeb Infrastructure as a Service (IaaS).

Virtuální datové centrum je vybudováno na bázi unikátní architektury vBlock – infrastrukturálního balíčku, který vznikl jako výstup společného úsilí globálního aliančního uskupení Virtual Computing Environment (VCE) společností Cisco, EMC a VMware. České Radiokomunikace, jako provozovatel a poskytovatel služeb datového centra, zajišťují ideální parametry prostředí datacentra z hlediska napájení a chlazení, internetovou a WAN konektivitu a bezpečné externí připojení k infrastruktuře virtuálního datového centra.

Společnost Dimension Data stála u zrodu ideového konceptu, vytvořila vstupní technologické analýzy a provedla instalaci a konfiguraci technologických celků. Řídila testovací procedury a následné uvedení řešení do rutinního provozu.

Zbyszek Lugsch, Solution Manager ze společnosti Dimension Data Czech Republic, a.s, k finalizaci projektu říká: „Poskytování služeb IaaS je často diskutovaným, ale prozatím ne často realizovaným konceptem. Velmi si ceníme důvěry, kterou nám České Radiokomunikace vyjádřily a jsme hrdí na to, že jsme byli vybráni jako spolehlivý partner, který stojí na samém počátku rozvoje obchodní nabídky Českých Radiokomunikací v segmentu cloud služeb.“

Serverové prostředí je vybudováno pomocí serverové technologie Cisco Unified Computing System (UCS) a spravováno pomocí Cisco UCS Manager. Služby ukládání a zálohování dat jsou provozovány na produktech CLARiiON a Legato NetWorker společnosti EMC. Virtualizační vrstvu tvoří produkty VMware z edice VMware Virtual Infrastructure 4.

Infrastruktura datového centra bude Českými Radiokomunikacemi poskytována formou služby, jejíž parametry budou garantovány na základě SLA smluv. Pro potenciální klienty je vytvořen katalog s podrobnou nabídkou služeb, které dokáží České Radiokomunikace poskytovat až v garantovaném režimu dostupnosti 24×7×365.

Více informací o cloud computingu a infrastrukturálních řešeních pro virtuální datová centra je možné nalézt na webových stránkách www.cloud.cz, které provozuje společnost Dimension Data společně s Cisco, EMC a VMware.

O společnosti Dimension Data
Dimension Data (LSE:DDT) je specializovaným mezinárodním poskytovatelem IT služeb a řešení. Klientům pomáhá plánovat, budovat, podporovat a řídit jejich IT infrastrukturu. Dimension Data poskytuje své odborné zkušenosti v oblastech budování sítí, bezpečnosti, ukládání dat a technologií pro kontaktní centra. Díky unikátním schopnostem v oblasti konzultací, integrace a řízení služeb vytváří společnost jedinečná klientská řešení. www.dimension­data.com/cz

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?