Diplomová práce roku se blíží do svého finále, bylo ukončeno přihlašování do soutěže

[Tisková zpráva] Dne 30.6.2008 bylo ukončeno přihlašování do třetího ročníku soutěže Diplomová práce roku, pořádanou společností ABRA Software a.s. V současné době je přihlášeno 85 soutěžících, kteří vyhověli všem podmínkám a pravidlům. Studenti změří své síly v šesti kategoriích z různých oblastí ICT technologií.

Soutěžící mají povinnost do poloviny července dodat své příspěvky. Začátkem září jednotlivé komise nominují z každé kategorie 6 nejlepších prací, které postupují dále. Celá soutěž vyvrcholí finálovým kolem dne 25.9.2008 na akademické půdě matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy. Každý ze soutěžících bude v tomto finále před komisí prezentovat svoji práci a diskutovat o samotném tématu. Na základě těchto prezentací odborná komise vybere 3 nejlepší z každé kategorie, kteří budou odměněni.

Společnost ABRA Software a.s., organizátor třetího ročníku soutěže, se celým projektem snaží připravovat kvalitní podmínky a příležitosti pro studenty posledních ročníků vysokých škol se zaměřením na ICT technologie. „Tato soutěž je příležitostí podrobit své znalosti a nápady konfrontací s ostatními vrstevníky a studenty a navíc každý získá možnost vyhrát zajímavou pracovní nabídku a finanční odměnu,“ dodává Petr Kuchař, knowledge manažer společnosti ABRA Software. V současné době kdy se neustále diskutuje o nedostatku kvalitních lidí se zaměřením na ICT technologie, mladí lidé vítají podobné možnosti prosadit se či získat zajímavou zpětnou vazbu. Dokazuje to také rok od roku stále vyšší zájem o soutěž.

Průběh celé soutěže podporuje mediální partner, kterým je pro tento ročník týdeník PROFIT.