Divizi Telecoms Products společnosti LogicaCMG koupilo konsorcium private equity investorů za 265 miliónů liber

20. 2. 2007

[Tisková zpráva] Společnost LogicaCMG dnes oznámila prodej své divize Telecoms Products (TP) konsorciu private equity investorů vedených fondem Atlantic Bridge Ventures. Investice umožní nové společnosti nazvané Acision dále upevnit vedoucí pozici na globálním trhu a zdokonalit produktovou nabídku, která staví na dlouhodobé tradici průkopnických inovací.

Společnost Telecoms Products (Acision) bude nadále telekomunikačním a mediálním firmám po celém světě dodávat řešení Intuitive Messaging, Intelligent Charging, Content Enablement a Customer Intelligence Management. Společnost zaměstnává zhruba 1 700 lidí ve 22 zemích a prostřednictvím vztahů s více než 300 provozovateli sítí a poskytovateli služeb obsluhuje přes miliardu koncových uživatelů. Od prvního dne po akvizici bude disponovat tržbami ve výši půl miliardy dolarů.

LogicaCMG Telecoms Products si za posledních pět let vybudovala pověst inovátora, který má na kontě několik světových prvenství v mobilním telekomunikačním průmyslu. Konvergence pevných a mobilních telekomunikací s mediálním průmyslem v poslední době vytváří pro tuto společnost nové příležitosti nabízet svou odbornost a produkty ještě širšímu okruhu poskytovatelů služeb. Osamostatněním se pro nový subjekt Acision otevřou příležitosti k rozšiřování základny zákazníků prostřednictvím partnerské spolupráce s dalšími systémovými integrátory a servisními společnostmi, zároveň bude i nadále spolupracovat se stávající integrační divizí společnosti LogicaCMG.

Chris McDermott, generální ředitel společnosti LogicaCMG Telecoms, poznamenal: „Cíle poradenského a integračního byznysu společnosti LogicaCMG se poslední dobou pomalu rozcházely s cíli divize Telecoms Products. Rozdělení je tak pro naši společnost logickým krokem, neboť nám umožní rozvíjet naše obchodní kanály a upevňovat pozici důvěryhodného partnera provozovatelů sítí a poskytovatelů služeb. S naší agilností budeme schopni nadále pokračovat v inovacích a udržet si pozici lídra na světovém trhu.“

LogicaCMG Telecoms Products průkopnicky přispěla k prosazení služeb SMS a nadále má na tomto trhu prvenství, protože každý den zpracovává více než polovinu textových a multimediálních zpráv odeslaných po celém světě. Kromě toho, že si udržuje pevnou pozici v technologiích posílání zpráv, obsluhuje tři ze čtyř uživatelů videomailu, její systémy plateb za obsah a zprávy zpracovaly tržby přesahující 100 miliard dolarů a nedávno se stala první společností, která umožňuje přijímat manažerská rozhodnutí na základě behaviorální analýzy v reálném čase. Společnost stojí za mnoha silně medializovanými úspěchy, v poslední době například umožnila interakci televizní show American Idol rekordním počtem 60 miliónů hlasujících diváků, čímž vygenerovala televizní společnosti obrovské příjmy a prodeje dalšího obsahu.

Společnost Acision vychází z této odbornosti a nová investice jí umožní zhodnotit její náskok v oblasti konvergentních technologií a do budoucna dosáhnout dalších úspěchů napříč celým portfoliem produktů.

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?