Doménová pojistka ochrání české i generické domény proti propadnutí

1. 11. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 1. 11. 2010 – Po úspěšném zavedení Evropské pojistky pro .EU domény povyšuje společnost IGNUM tuto službu na další úroveň. Nově si mohou zákazníci pojistit proti vypršení a následnému propadnutí také všechny generické a především i české domény.

Riziko propadnutí domény si uvědomuje stále více uživatelů, kterým ale doposud chyběl účinný nástroj, jak se proti tomuto problému bránit. Proto společnost IGNUM spustila od 1. 9. 2010 projekt Evropská pojistka, který měl zákazníky společnosti IGNUM proti riziku exspirace domény a následným problémům s podvodníky a spekulanty chránit.

V případě, že uživatel nestihne prodloužení domény provést včas, bude platnost domény prodloužena automaticky společností IGNUM. Ještě před tím se ale společnost IGNUM pokusí učinit veškeré možné kroky, aby uživatele na končící platnost domény upozornila. Kromě standardního odesílání e-mailů 60 a 40 dní před exspirací domény přijde na řadu i odesílání SMS zpráv nebo doporučeného dopisu. To vše za paušální poplatek 200 Kč.

Stejných pravidel se nyní drží i rozšířená varianta pojištění – Doménová pojistka. Ta se nyní vztahuje na všechny generické a především i české .CZ domény. Pojistka zaniká dnem jejího prvního využití (prodloužením domény společností IGNUM), zablokováním či zneplatněním domény ze strany správcem registru či převedením domény k jinému registrátorovi. V případě, že IGNUM prodloužení registrace pojištěné domény nezajistí a pojištěná doména bude uvolněna z centrálního registru a registrována třetí stranou, zavazuje se IGNUM zaplatit majiteli domény škodu ve výši 100.000 Kč jako odškodné za vzniklou ztrátu.

„Doménová pojistka je logickým krokem, který musel po úspěšném zavedení Evropské pojistky následovat. Velká část zákazníků dala při nové registraci nebo při prodlužování .EU domény přednost variantě s pojistkou, což nás pochopitelně motivovalo k dalšímu rozšíření této služby.“, říká Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM.

Služby automatického prodloužení domény mohou využít všichni stávající i noví držitelé domén, které jsou ve správě společnosti IGNUM. Noví zákazníci mohou pojištěnou doménu získat nejsnadněji při registraci na serveru Domena.cz.

O společnosti IGNUM, s.r.o.
Společnost IGNUM je profesionální poskytovatel hostingových služeb a registrátor internetových domén, který si zakládá na individuálním přístupu k zákazníkům. IGNUM je členem sdružení CZ.NIC, NIX.CZ a RIPE, disponuje vlastní sítí a má statut ISP. IGNUM patří mezi největší české poskytovatele hostingových služeb, v současné době se počtem CZ domén ve své správě řadí na 3. místo. Další informace o službách společnosti IGNUM získáte na adrese www.IGNUM.cz.

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV